MENU

Στο «τραπέζι» σχέδιο για οδική σύνδεση Καϊμακτσαλάν — Βερμίου με εκτιμ. προϋπολογισμό 15 εκατ. ευρώ

Σχέδιο ανάπτυξης για τον ορεινό τουρισμό της Μακεδονίας με την κατασκευή 50χλμ περιηγητικού δικτύου που συνδέει τρία χιονοδρομικά κέντρα

Ένα φιλόδοξο έργο για τη δημιουργία σύγχρονου περιηγητικού οδικού δικτύου, που θα συνδέει τον ορεινό όγκο του Καϊμακτσαλάν με το Βέρμιο, σχεδιάζεται από τις περιφερειακές ενότητες Ημαθίας και Πέλλας, σε συνεργασία με τους δήμους Νάουσας, Βέροιας και Έδεσσας.

Το έργο, με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 15-16 εκατομμυρίων ευρώ, στοχεύει να αναδείξει τον ορεινό τουρισμό της περιοχής, ενισχύοντας την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της δυτικής και βορειοδυτικής Μακεδονίας.

Η σχεδιαζόμενη πρόταση χρηματοδότησης θα κατατεθεί στο πρόγραμμα Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή οδικού δικτύου μήκους περίπου 50 χιλιομέτρων, που θα συνδέει τα τρία μεγάλα χιονοδρομικά κέντρα της περιοχής: Καϊμακτσαλάν, Τρία Πέντε Πηγάδια και Σέλι.

Η προτεινόμενη διαδρομή θα διέρχεται από κομβικά σημεία της περιοχής, όπως το Κάτω Γραμματικό, το Άνω Γραμματικό, τον Άγιο Παύλο, το Άνω Σέλι, τη Μπάρα Σελίου και το Κάτω Σέλι, δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη τουριστική εμπειρία.

Οδικός χάρτης του Έργου

Η σύσκεψη για τον συντονισμό του έργου πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Νάουσας, παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Κώστα Καλαϊτζίδη και Ιορδάνη Τζαμτζή, των δημάρχων Νίκου Κουτσογιάννη (Νάουσα), Κώστα Βοργιατζίδη (Βέροια) και Τάσου Τσεπκεντζή (Έδεσσα), καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, αποφασίστηκε η από κοινού δράση και συμφωνήθηκε το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του έργου, το οποίο βρίσκεται στη φάση της προμελέτης.

Στόχος: Ένα ενιαίο τουριστικό προϊόν

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Νάουσας, Νίκος Κουτσογιάννης, στόχος του έργου είναι η δημιουργία ενός ενιαίου τουριστικού προϊόντος που θα προσφέρει ασφαλή και γρήγορη πρόσβαση στα τρία χιονοδρομικά κέντρα.

Παράλληλα, θα συνδυάζει τις χειμερινές δραστηριότητες με περιηγητικές διαδρομές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς και τη σύνδεση με σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής.

«Η διασύνδεση των τριών χιονοδρομικών με σύγχρονο οδικό δίκτυο θα ενισχύσει την εμπειρία των επισκεπτών και θα δημιουργήσει νέες προοπτικές ανάπτυξης για την περιοχή», υπογράμμισε ο κ. Κουτσογιάννης, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σχετικά Άρθρα