MENU

Έργα 420 εκατ. ευρώ «τρέχουν» από το ΥΠΟΜΕ για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών

Ζητούμενο η εξεύρεση οικονομικών πόρων, έτσι ώστε να συνεχιστούν τέτοιου είδους σχεδιασμοί

Στο επίκεκτρο των προτεραιοτήτων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έχουν τεθεί οι τομείς της Παιδείας, της Υγείας και της Δικαιοσύνης, σχεδιάζοντας μια σειρά σημαντικών έργων που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών. Μάλιστα, μεγάλη πρόκληση αποτελεί η εξεύρεση οικονομικών πόρων προκειμένου να συνεχιστούν τέτοιου είδους σχεδιασμοί.

Ειδικότερα, μέσω της ΚΤΥΠ Α.Ε., σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες σε 40 νέες σχολικές μονάδες ανά την Ελλάδα, η πλειονότητά τους στην Αττική. Για τα εν λόγω έργα τα κονδύλια που πρόκειται να διατεθούν φτάνουν στα 139 εκατ. ευρώ και αφορούν σε κτίρια νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων. Επιπλέον, πρόσφατα υπογράφηκε η σύμβαση 17 νέων σχολείων στην Κεντρική Μακεδονία, μέσω ΣΔΙΤ, συμβατικής δαπάνης ύψους 137 εκατ. ευρώ. Στα παραπάνω, προστίθενται τα έργα αποκατάστασης 33 σχολείων που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες στην Κεντρική Ελλάδα, με πόρους από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, ύψους 50 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, σε εξέλιξη βρίσκονται επτά νέα έργα που αφορούν την Υγεία, ύψους 22,4 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για έργα ενεργειακής αναβάθμισης των εξής νοσοκομείων: ΚΑΤ, Γ. Παπανικολάου, Άγιος Παύλος, Σισμανόγλειο, Ευαγγελισμός, καθώς επίσης και των Γενικών Νοσοκομείων Αν. Αχαΐας και Πατρών.

Όσον αφορά τον τομέα της Δικαιοσύνης, σε εξέλιξη βρίσκονται 13 σημαντικά έργα, ύψους 68,5 εκατ. ευρώ, μεταξύ των οποίων, εξαιρετικής σημασίας κρίνονται οι εργασίες για τα νέα δικαστικά μέγαρα στην Κω, στην Χίο, το νέο Ειρηνοδικείο στην Πύλο, το Γενικό Κατάστημα Κράτησης Αγίου Νικολάου, αλλά και η αναβάθμιση του κτιρίου του ΣτΕ, και των Διοικητικών Δικαστηρίων Αθηνών.

Στα παραπάνω, προστίθεται μία πλειάδα εγγειοβελτιωτικών, αρδευτικών και αντιπλημμυρικών έργων ανά την Ελλάδα, που στόχο έχουν την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, και αφορούν τη λειψυδρία, τις φυσικές καταστροφές, αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας.

Σχετικά Άρθρα