Εγκαινιάστηκε και ξεκινά από τον Σεπτέμβριο, σε πλήρη λειτουργία, ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός που βρίσκεται στην Α’ προβλήτα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Ο σταθμός θα έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας έως 46 παιδιών, στο βρεφικό τμήμα βρέφη ηλικίας από 6 έως 2,5 ετών και δύο νηπιακά τμήματα από 2,5 ετών μέχρι την ηλικία φοίτησης στην υποχρεωτική εκπαίδευση.
Ο χώρος, με δομημένη επιφάνεια 536 τ.μ. και 300 τ.μ. αύλειο χώρο, αναδιαμορφώθηκε με χρηματοδότηση από τον Όμιλο Alumil, σύμφωνα με τη μελέτη που εκπόνησαν οι υπηρεσίες του δήμου και εγκαινιάστηκε το μεσημέρι από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη.
Ο κ. Αγγελούδης έκανε λόγο για μια «μεγάλη χορηγία», προσθέτοντας πως για τη δημοτική αρχή «αποτελεί κύρια προτεραιότητα να δούμε πολλές τέτοιες δομές της κοινωνικής πολιτικής να γίνονται άμεσα και να παραδίδονται στους πολίτες». Είπε πως αποτελεί τον πρώτο από τους συνολικά τρεις βρεφικούς – παιδικούς σταθμούς για την τρέχουσα θητεία και ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν να ολοκληρωθεί το έργο.
«Αυτό το διάστημα, εκτός από τον συγκεκριμένο παιδικό σταθμό εκτελούνται έργα ενεργειακής αναβάθμισης και ανακαίνισης ώστε να έχουμε τις προβλεπόμενες από το νόμο αδειοδοτήσεις, που δεν υπήρχαν, σε δεκαπέντε άλλους παιδικούς σταθμούς. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε 6 – 7 μήνες» πρόσθεσε ο δήμαρχος.
Η αντιδήμαρχος Παιδικής Μέριμνας, Οικογένειας και Κοινωνίας των Πολιτών, Θεοδώρα Λειψιστινού, έκανε λόγο για «ξεχωριστή μέρα», λέγοντας πως πρόκειται για έναν «σταθμό αγάπης, δημιουργίας, απόκτησης καθοριστικών εμπειριών και ενίσχυσης της φαντασίας των παιδιών. Τα παιδιά για να έχουν μέλλον πρέπει να έχουν παρόν. Υποχρέωσή μας η διασφάλιση των δικαιωμάτων τους».
Πρόσθεσε, δε, πως η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη από παιδικούς σταθμούς και εξέφρασε την επιθυμία να δημιουργηθεί και ένας σταθμός ολοκληρωμένης φροντίδας για να μπορούν να φιλοξενούνται μαζί και παιδιά ΑμεΑ.
Στα εγκαίνια μίλησαν επίσης ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Alumil, Γιώργος Μυλωνάς και ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Τσάρας.
Υπενθυμίζεται πως το κτήριο, ένα από τα τέσσερα του Α’ προβλήτα του ΟΛΘ που παραχωρήθηκαν στον δήμο Θεσσαλονίκης, κατασκευάστηκε το 1963. Από το 2001 έως το 2014 αξιοποιήθηκε ως βρεφονηπιακός σταθμός, ωστόσο η άδεια του ανακλήθηκε, καθώς έπαψε να λειτουργεί ως χώρος εκπαίδευσης και επί σειρά ετών παρέμενε ουσιαστικά αναξιοποίητο.