MENU

Οικογένεια μετέτρεψε σε Airbnb εγκαταλελειμμένο βαγόνι τρένου

Αποφέρει πάνω από 90.000 δολ. έσοδα το χρόνο

Όταν ο πατέρας του Isaac French, ο οποίος κατάγεται από το Deary του Idaho, είδε ένα εγκαταλελειμμένο βαγόνι τρένου στο αγρόκτημα ενός γείτονα, ήξερε ότι υπήρχε δυνατότητα για κάτι σπουδαίο.

Το βαγόνι με τον αριθμό 306 , που κατασκευάστηκε το 1900, έτρεχε αρχικά στον σιδηρόδρομο Washington Idaho & Montana Railway από το 1909 έως τη δεκαετία του 1950 και βρισκόταν στο ίδιο σημείο για δεκαετίες. Το ξύλο σάπιζε, φύκια φύτρωναν και μέσα ζούσαν περίπου 20 γάτες.

Χρειάστηκαν αρκετά χρόνια, αλλά το 2020 η οικογένεια French το αγόρασε για μόλις 3.000 δολ.

″Ο πατέρας μου Isaac French είχε την πίστη και το όραμα γι’ αυτό και χαίρομαι πολύ που το έκανε», λέει ο 27χρονος γιός του. «Υπάρχει κάτι τόσο ικανοποιητικό στο να παίρνεις μια παλιά κατασκευή που είχε κατασκευαστεί με τόση αγάπη και να της δίνεις ξανά ζωή».

Χρειάστηκε επίσης αρκετός χρόνος για να βρεθεί κάποιος πρόθυμος να μεταφέρει την κατασκευή μήκους 61 μέτρων στο κομμάτι γης των 145 στρεμμάτων τους.

«Είναι απλά ένα όμορφο, απομονωμένο μέρος στη φύση», λέει ο French. «Επιλέξαμε το υψηλότερο σημείο της ιδιοκτησίας μας, ώστε να μπορέσουμε να απαθανατίσουμε αυτή την επική θέα».

Η μετακόμιση κόστισε περίπου 10.000 δολάρια

Ο πατέρας του French είδε για πρώτη φορά το βαγόνι του τρένου στο αγρόκτημα ενός γείτονα.

Στη συνέχεια, ξόδεψε 137.000 δολάρια και έξι μήνες για την ανακαίνιση της κατασκευής που σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν ως Airbnb.

Τα έξοδα περιλάμβαναν την κατασκευή μιας πλατφόρμας, την ανακαίνιση των δαπέδων, την προσθήκη μπάνιου, τη διαμόρφωση του τοπίου και τα έπιπλα.

Ο French, οι γονείς του και τα αδέλφια του έκαναν το μεγαλύτερο μέρος της εργασίας μόνοι τους, αποκαθιστώντας το βαγόνι του τρένου ώστε να μιμείται τον αρχικό σχεδιασμό. Προσέλαβαν φίλους υπεργολάβους για ηλεκτρολογικές εργασίες.

Ο ιδιος ζωγράφισε στο χέρι τα γράμματα στο εξωτερικό του βαγονιού με βάση μια παλιά φωτογραφία. Το βαγόνι έχει ακόμη και τα αρχικά του παράθυρα.

Για να το κάνουν βιώσιμο, μετέτρεψαν το δωμάτιο επιβατών σε καθιστικό, πρόσθεσαν μια μικρή κουζίνα και μια σόμπα αερίου.

Κατασκεύασαν ένα μπάνιο με πόρτα αχυρώνα και διαμόρφωσαν την πρώην αίθουσα αλληλογραφίας του βαγονιού σε υπνοδωμάτιο με κρεβάτι μεγάλου μεγέθους.

«Οι επισκέπτες μας το λατρεύουν απόλυτα. Ξυπνάνε το πρωί και βλέπουν κατευθείαν αυτή την υπέροχη πανοραμική θέα στην ύπαιθρο. Είναι ένα πραγματικά επικό μέρος για να κοιμηθείς», τονίζει ο French.

Χρειάστηκαν έξι μήνες για την ανακαίνιση

Για να βελτιώσουν την εμπειρία, πρόσθεσαν μια σάουνα με καθρέφτη, ένα υδρομασάζ και μια εστία φωτιάς ακριβώς έξω.

«Η ιδέα είναι να αντανακλάται το περιβάλλον της φύσης. Δεδομένου ότι είχαμε αυτά τα όμορφα πεύκα και αυτή την καταπληκτική θέα, σκεφτήκαμε ότι θα ήταν μια ωραία αντιπαράθεση νέου και παλιού», τονίζει.

Βρίσκοντας την επιτυχία στην Airbnb


Παρά το γεγονός ότι βρισκόταν στη μέση του πουθενά, το βαγόνι του τρένου σημείωσε αμέσως επιτυχία στην Airbnb. Η καταχώριση έγινε μία από τις πιο επιτυχημένες στη χώρα, σύμφωνα με το Fast Company.

Η διαμονή κοστίζει από 325 έως 350 δολάρια τη βραδιά.

Τον πρώτο χρόνο, είχε 90% πληρότητα και έσοδα 14.179 δολάρια. Έκτοτε, τα έσοδα αυξήθηκαν σε 75.000 έως 90.000 δολάρια ετησίως, Φέτος, προβλέπεται να αποφέρει 105.000 δολάρια.
Το 2023, ήταν κλεισμένο για 231 διανυκτερεύσεις στην Airbnb.

Έχει περίπου 65% περιθώριο κέρδους, με το 30 έως 35% των συνολικών εσόδων να πηγαίνει για τα έξοδα καθαρισμού, τη συνεχή μικρή συντήρηση και τις επισκευές, τους φόρους ιδιοκτησίας και την ασφάλιση.

Η οικογένεια γνωρίζει ότι θα μπορούσε να αυξήσει την τιμή ανά διανυκτέρευση, αλλά ισχυρίζεται ότι δεν σκοπεύει να το κάνει αυτό, επειδή βρίσκει ικανοποιητικό να υποδέχεται ανθρώπους από παντού που θέλουν να βιώσουν ένα κομμάτι της ιστορίας.

«Πόσα παλιά κτίρια, πόσες παλιές ιστορίες και πόσα παλιά βαγόνια τρένων κάθονται εκεί έξω και περιμένουν να τα ανακαλύψουν και να τα αγαπήσουν» .«Και νομίζω ότι αυτό είναι το κλειδί. Πρέπει να έχεις λίγη αγάπη και έμπνευση για να συμμετάσχεις σε ένα τέτοιο έργο και να του δώσεις νέα ζωή», καταλήγει ο French

Σχετικά Άρθρα