Φορείς που μπορούν να βοηθήσουν μια νεοφυής επιχείρηση από την ανάπτυξη της ιδέας έως τη χρηματοδότηση και την επέκτασή της συμμετείχαν στο workshop που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το NBG Business Seeds και η Microsoft.
Επιπλέον, έγινε παρουσίαση του οpen source πλαισίου του Semantic Kernel της Microsoft και της χρήσης του για τη δημιουργία έξυπνων εφαρμογών AI.
Ο αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Νίκος Τζόλλας επισήμανε ότι η Περιφέρεια θα συνεχίσει τις δράσεις για την ενίσχυση της καινοτομίας και πρόσθεσε ότι είναι ανοιχτή στην εφαρμογή πολιτικών που θα προτείνουν οι εκπρόσωποι των νεοφυών επιχειρήσεων.
Στις 30 Οκτωβρίου θα γίνει απονομή των βραβείων καινοτομίας της Περιφέρειας, ενώ o σχετικός διαγωνισμός θα λάβει χώρα και πάλι φέτος και του χρόνου.
Ο επικεφαλής Ανάπτυξης Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Εθνικής Τράπεζας, Σπύρος Αρσένης, ο οποίος είχε ρόλο συντονιστή, υπογράμμισε ότι στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν υποδομές και κάλεσε τους συμμετέχοντες να τις αξιοποιήσουν.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι μια νεοφυής επιχείρηση θα μπορούσε να βρει χρηματοδότηση ακόμα και σε λιγότερο από έναν μήνα.
Για τις δυνατότητες χρηματοδότησης που προσφέρουν μίλησαν εκπρόσωποι της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας The People’s Trust (μικροχρηματοδότηση μέχρι 15.000 ευρώ σε νεοσύστατες και υφιστάμενες μικρές επιχειρήσεις όλων των κλάδων), του ελληνικού δικτύου επιχειρηματικών αγγέλων HEBAN (από 50.000 έως 150.000 ευρώ ανά start up), TECS Capital (pre seeding χρηματοδότηση σε εταιρίες με σχετική ετοιμότητα να βγουν στην αγορά, έχει επενδύσει από 150.000 έως 300.000 ευρώ), Loggerhead Venture (seed χρηματοδότηση σε εταιρίες με αρχική ομάδα και αν είναι δυνατόν κάποιες πρώτες πωλήσεις, αρχικά ύψους 300.000 ευρώ και κατόπιν 1 εκ. ευρώ) και Thermi Venture Capital (απευθύνεται σε εταιρίες που έχουν αρχικό τζίρο και στοχεύουν στην επέκταση)