Tο αρχειακό υλικό του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» ψηφιοποίησε η Uni Systems για το έργο «Ανάπτυξη οικοσυστήματος ψηφιοποίησης, τεκμηρίωσης και προβολής μουσικού αποθέματος και δημιουργία σημασιολογικά εμπλουτισμένου ψηφιακού αποθέματος».
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, μέσω της αξιοποίησης νέων τεχνολογιών, ψηφιοποιήθηκε και τεκμηριώθηκε σπάνιο και πλούσιο υλικό, ενώ δημιουργήθηκε ένα σύγχρονο αποθετήριο και διαδραστικές ψηφιακές εφαρμογές. Το έργο κάλυψε πλήθος τεκμηρίων από τα αρχεία Ελλήνων συνθετών του 19ου και 20ου αιώνα που βρίσκονται υπό τη διαφύλαξη και διαχείριση του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής», ο οποίος διαθέτει και διαχειρίζεται περισσότερα από 51 διαφορετικά αρχεία που είτε αφορούν προσωπικά αρχεία ελλήνων συνθετών, καλλιτεχνών και δασκάλων, είτε ειδικής θεματολογίας, όπως σπάνιες εκδόσεις, φυλασσόμενα στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη».
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του έργου ψηφιοποιήθηκε υλικό μεταξύ άλλων από τα αρχεία των Μίκη Θεοδωράκη, Μανώλη Καλομοίρη, Αντιόχου Ευαγγελάτου, Νίκου Σκαλκώτα, Θεόδωρου Αντωνίου, Πέτρου Πετρίδη, Δημήτρη Δραγατάκη, Μάριου Βάρβογλη, και Αργύρη Κουνάδη.
Στο σύνολό του, το έργο αποσκοπεί στην ανάδειξη και εξωστρέφεια σπουδαίων Ελλήνων συνθετών μέσω της ψηφιοποίησης σπάνιου υλικού, της τεκμηρίωσης και της δημιουργίας ενός σύγχρονου αποθετηρίου και διαδραστικών ψηφιακών εφαρμογών. Ο δε Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής», πετυχαίνει έναν από τους στρατηγικούς του στόχους που αφορά την παροχή πρόσβασης στις συλλογές του και την εξωστρέφεια σε αρχειακά τεκμήρια σπουδαίων Ελλήνων συνθετών.
Το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΣΠΑ 2014-2020) με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το εν λόγω έργο παρουσιάστηκε στο 5ο Συνέδριο Μουσικών Βιβλιοθηκών, Αρχείων και Κέντρων Τεκμηρίωσης που συνδιοργανώθηκε από το Ελληνικό Παράρτημα της Διεθνούς Ένωσης Μουσικών Βιβλιοθηκών (IAML) και του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ), στις 19 και 20 Απριλίου 2024 στο Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημιούπολης Άλσους Αιγάλεω και αποτελεί θεσμό για τις μουσικές βιβλιοθήκες και τα μουσικά αρχεία της χώρας.