Με σημαντική συμμετοχή μικρών και μεγάλων δημοτών, που αγαπούν το περιβάλλον και επιθυμούν να το προστατέψουν, ολοκληρώθηκε η δράση καθαρισμού των δασών του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, στο πλαίσιο της συνεργασίας του τελευταίου με το Let’s Do it Greece, την Κυριακή 14 Απριλίου 2024.
Η δράση οργανώθηκε από το γραφείο Εθελοντισμού του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Εθελοντισμού του Δήμου στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας Let’s Do it Greece και περιλάμβανε δύο παράλληλες δράσεις καθαρισμού αλσών, και συγκεκριμένα, του Άλσους Κάσδαγλη στην Πεύκη και του Άλσους Αργύρη στη Λυκόβρυση.
«Σήμερα καθαρίζουμε το Δάσος Κάσδαγλη με τους εθελοντές του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και σε συνεργασία με τη δράση Let’s Do it Greece. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι, όπως διαπιστώθηκε, οι δημότες δείχνουν υπευθυνότητα και ρυπαίνουν ελάχιστα τους χώρους πρασίνου της πόλης μας» δήλωσε δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριος Ψυχάλης και πρόσθεσε: «Μας χαροποιεί διπλά το γεγονός ότι μαζί μας είχαμε δεκάδες μικρούς δημότες μας, που αντιλαμβάνονται τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος από την τόσο τρυφερή ηλικία τους. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά για τη συνεργασία και τον συντονισμό το προσωπικό του γραφείου Εθελοντισμού και όλους όσοι εργάστηκαν για τη διοργάνωση, καθώς επίσης τους Αεροπροσκόπους και τα σχολεία για τη συνεργασία. Δεν σταματάμε εδώ. Την ερχόμενη εβδομάδα καθαρίζουμε το Δάσος Μορέλλα στην κάτω Πεύκη! Τα Δάση μας είναι η ζωή μας και θα συνεχίσουμε να τα φροντίζουμε εμπράκτως».
Πρόγραμμα δενδροφυτεύσεων
Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα δενδροφυτεύσεων στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, με στόχο την αύξηση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η εφαρμογή πολιτικών που θα συμβάλλουν στην αύξηση των πράσινων πυρήνων στην πόλη, με σεβασμό στο περιβάλλον και τους δημότες, προκειμένου να βελτιωθεί αισθητά η ποιότητα ζωής των κατοίκων.
Ήδη, στους δύο πρώτους μήνες που εφαρμόζεται το πρόγραμμα, έχουν φυτευθεί συνολικά 23 δένδρα, ενώ πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να εντάξει σε αυτό και τους μαθητές των σχολείων της πόλης, ώστε σε συνεργασία πάντα με την υπηρεσία και το επιστημονικό προσωπικό να εκπονηθεί πλάνο δενδροφυτεύσεων, όπου τα παιδιά θα «υιοθετούν» το δικό τους δένδρο και θα αναλαμβάνουν την ευθύνη της φροντίδας του.