MENU

Βίζα 360 ημερών για ψηφιακούς νομάδες ανακοίνωσε η Ταϊλάνδη

Προβλέπει εκμάθηση muay Thai και ταϊλανδέζικης κουζίνας

Η Ταϊλάνδη είναι εδώ και καιρό μια δημοφιλής βάση για τους ψηφιακούς νομάδες, οι οποίοι πλέον μπορούν να αποκτήσουν κι επισήμως βίζα.

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε την πολυαναμενόμενη βίζα, η οποία επιτρέπει διαμονή 360 ημερών. Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στην προσέλκυση απομακρυσμένων εργαζομένων από όλο τον κόσμο, προσφέροντας ένα νόμιμο και ασφαλές περιβάλλον για επαγγελματικές δραστηριότητες.

Η αποκαλούμενη βίζα προορισμού Ταϊλάνδη (DTV) «απευθύνεται σε ψηφιακούς νομάδες, εξ αποστάσεως εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς και σε όσους θέλουν να μάθουν muay Thai [πυγμαχία] και ταϊλανδέζικη κουζίνα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Chai Wacharonke στον Τύπο όταν ανακοίνωσε το μέτρο τον Μάιο.

Ισχύει για πέντε χρόνια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διαμονή έως 180 ημέρες, με δυνατότητα παράτασης για άλλες 180 ημέρες. Έως σήμερα, οι περισσότεροι Ευρωπαίοι τουρίστες μπορούσαν να επισκεφθούν τη χώρα με απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης για 30 ημέρες και με δυνατότητα παράτασης της διαμονής τους για άλλες 30 ημέρες. Ωστόσο, δεν τους επιτρεπόταν να εργαστούν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους.

Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση για τη βίζα ψηφιακού νομάδα της Ταϊλάνδης και πόσο κοστίζει;

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η βίζα δεν ισχύει μόνο για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους εξ αποστάσεως εργαζομένους, αλλά και για όσους ακολουθούν εκπαίδευση στη χώρα.

Αυτό περιλαμβάνει τους επισκέπτες που παρακολουθούν μαθήματα ταϊλανδέζικης μαγειρικής, την παραδοσιακή πολεμική τέχνη της ταϊλανδέζικης πυγμαχίας (muay Thai) ή άλλη αθλητική εκπαίδευση.

Όσοι παίζουν σε μουσικά φεστιβάλ, παρακολουθούν σεμινάρια ή αναζητούν ιατρική περίθαλψη μπορεί επίσης να είναι επιλέξιμοι. Οι σύζυγοι και τα εξαρτώμενα τέκνα των κατόχων DTV καλύπτονται επίσης από τη θεώρηση. Το τέλος αίτησης για τη βίζα ανέρχεται στα 10.000 ταϊλανδικά μπατ (252 ευρώ).

Η Ταϊλάνδη υποχώρησε 11 θέσεις στην τελευταία κατάταξη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) για την ανάπτυξη των ταξιδιών και του τουρισμού, που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα, κυρίως λόγω των ανεπαρκών υποδομών και υπηρεσιών.

Παρ’ όλα αυτά, σε μια σειρά μέτρων που ανακοινώθηκαν ταυτόχρονα με το DTV, η χώρα παρουσίασε σχέδια για την ενίσχυση του τουρισμού. Από αυτόν τον μήνα, το σύστημα επέκτασης της θεώρησης ισχύει πλέον για 93 χώρες και εδάφη, από 57 που ίσχυε προηγουμένως.

Αυτό επιτρέπει παραμονή έως και 60 ημερών για σκοπούς τουρισμού και βραχυπρόθεσμες επιχειρηματικές δεσμεύσεις, από 30 ημέρες που ίσχυε προηγουμένως.

Στις νέες επιλέξιμες χώρες περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η Αλβανία, η Κροατία, το Κοσσυφοπέδιο και το Μαρόκο.

Άλλες 31 χώρες μπορούν να λάβουν δεκαπενθήμερη τουριστική θεώρηση κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο της Ταϊλάνδης, από 19 χώρες προηγουμένως.

Στους αλλοδαπούς φοιτητές θα χορηγείται επίσης παραμονή ενός έτους μετά την αποφοίτησή τους, ώστε να τους δοθεί χρόνος για αναζήτηση εργασίας, ενώ προηγουμένως έπρεπε να εγκαταλείψουν αμέσως τη χώρα.

Υπάρχουν επίσης καλά νέα για τους άνω των 50 ετών που που επιθυμούν να συνταξιοδοτηθούν. Η προηγούμενη απαίτηση να έχουν ασφαλιστική κάλυψη αξίας 3 εκατομμυρίων THB (75.550 ευρώ) έχει πλέον μειωθεί σε μόλις 440.000 THB (11.000 ευρώ).

Επιπλέον, μπορεί να περιλαμβάνει οφέλη όπως η πρόσβαση σε τοπικές τραπεζικές υπηρεσίες, κοινωνική ασφάλιση και άλλες υποδομές ζωτικής σημασίας για τη μακροχρόνια διαμονή.

Με αυτή τη βίζα, η Ταϊλάνδη ενισχύει τη θέση της ως προορισμός επιλογής για τους ψηφιακούς νομάδες. Τα υπέροχα τοπία, οι σύγχρονες υποδομές και το σχετικά χαμηλό κόστος ζωής αποτελούν ελκυστικούς παράγοντες. Επιπλέον, το τροπικό κλίμα και ο πλούσιος πολιτισμός ενισχύουν την ελκυστικότητα της χώρας. Οι ψηφιακοί νομάδες αναζητούν συχνά μέρη όπου μπορούν να συνδυάσουν εργασία και αναψυχή, και η Ταϊλάνδη φαίνεται να ταιριάζει απόλυτα σ΄αυτό το πλάνο.

Σχετικά Άρθρα