MENU

H ευρωπαϊκή ζήτηση «αύξησε» τον όγκο LNG της Vitol το 2023

Μείωση κατέγραψαν οι όγκοι αργού πετρελαίου

Αυξήθηκε σημαντικά ο όγκος του υγροποιημένου φυσικού αερίου της Vitol το 2023 λόγω της υψηλότερης ζήτησης στην Ευρώπη, σύμφωνα με το lngprime.

Η Vitol ανέφερε στην έκθεσή της για ολόκληρο το έτος ότι οι όγκοι φυσικού αερίου και LNG αυξήθηκαν κατά 19% και 24% αντίστοιχα, αλλά δεν αποκάλυψε τις ποσότητες.

Το 2022, οι όγκοι διαπραγμάτευσης LNG της Vitol αυξήθηκαν σε περίπου 17,6 εκατομμύρια τόνους ισοδύναμου πετρελαίου, ή περίπου 14 εκατομμύρια τόνους LNG, καθώς το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας ανταποκρίθηκε στην αυξημένη ζήτηση από την Ευρώπη. Αυτό σημαίνει ότι οι όγκοι LNG της Vitol το 2023 έφθασαν περίπου τους 17,3 εκατομμύρια τόνους LNG.

Το 2023, ο κύκλος εργασιών της Vitol ήταν 400 δισεκατομμύρια δολάρια, από 505 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022, ενώ η εταιρεία παρέδωσε 546 εκατομμύρια τόνους ισοδύναμου πετρελαίου, αυξημένος κατά 4% σε σχέση με το 2022. Mια άνοδος που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις αυξήσεις στον όγκο φυσικού αερίου και LNG.

Οι όγκοι αργού πετρελαίου και προϊόντων της Vitol μειώθηκαν κατά 1,6% σε 349 εκατομμύρια τόνους ή 7,3 mbpd με πτώση 10% στον όγκο του αργού.

Η ζήτηση στην Ευρώπη

«Οι ροές LNG προς την Ευρώπη το 2023 ισοδυναμούσαν με το ήμισυ του παγκόσμιου όγκου της αγοράς LNG μόλις το 2010, γεγονός που δείχνει την ταχεία εξέλιξη αυτής της αγοράς» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Vitol, Russell Hardy.

Η Vitol διαθέτει ένα παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο LNG με μακροπρόθεσμη προμήθεια LNG από τη Βόρεια Αμερική, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Ασία, και ναυλώνει ένα στόλο πλοίων μεταφοράς LNG.

Η εταιρεία υπέγραψε πρόσφατα μια μακροπρόθεσμη συμφωνία για την αγορά φυσικού αερίου από την αμερικανική εταιρεία παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου EOG.

Σχετικά Άρθρα