MENU

Οι πιο συναρπαστικές ακτοπλοϊκές διαδρομές της Ευρώπης

Η Ελλάδα μεταξύ των προορισμών

Ο φόβος της πτήσης μπορεί να σας κάνει να νιώθετε ότι περιορίζεστε μόνο σε εγχώριους προορισμούς, ειδικά αν για να ταξιδέψετε στο εξωτερικό απαιτείται να διασχίσετε μια θάλασσα ή έναν ωκεανό.

Όμως, καθώς τα φέρι μποτ αυξάνονται σε δημοφιλία ακόμη και οι ταξιδιώτες που δυσκολεύονται με το αεροπλάνο μπορούν εύκολα να φτάσουν εκεί που θέλουν.

Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα να πάρετε μαζί σας το αυτοκίνητό ή τα κατοικίδια σας όταν πηγαίνετε διακοπές.

Η ζήτηση για αυτόν τον εναλλακτικό τρόπο μεταφοράς εκτοξεύεται, σύμφωνα με τον ιστότοπο ταξιδιωτικών κρατήσεων Omio.

Οι αναζητήσεις με τη λέξη κλειδί “φερι μπότ” έφθασαν τα 2,6 εκατομμύρια τον τελευταίο μήνα και οι αναζητήσεις «πλοία από το Ηνωμένο Βασίλειο» αυξήθηκαν κατά 46% τους τελευταίους τρεις μήνες.

Σύμφωνα με το Euronews αυτές είναι μερικές από τις πιο συναρπαστικές και ασυνήθιστες διαδρομές με πλοίο που μπορείτε να βρείτε στην Ευρώπη.

Ανκόνα έως Σπλιτ

Από την ανατολική ακτή της Ιταλίας μέχρι τις υπέροχες παραλίες της Κροατίας. Το ταξίδι από την Ανκόνα, 280 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Ρώμης στην Αδριατική Θάλασσα, μέχρι το Σπλιτ στη νοτιοδυτική ακτή της Κροατίας δεν είναι σύντομο ταξίδι, καθώς διαρκεί από οκτώ έως 12 ώρες.

Πολλές διαφορετικές εταιρείες εξυπηρετούν αυτή τη διαδρομή με πολλαπλά δρομολόγια την εβδομάδα όλο το χρόνο. Μπορεί να κοστίσει από 24 ευρώ έως 552 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των επιβατών και τον τρόπο μετακίνησης με ή χωρίς αυτοκίνητο.

Μείνετε στο Σπλιτ για τον γραφικό παραλιακό δρόμο, τα γοητευτικά τοπικά εστιατόρια, τις όμορφες παραλίες και τις ιστορικές τοποθεσίες στην παλιά πόλη που βρίσκονται μέσα σε ένα παλάτι του Διοκλητιανού 1.700 ετών. Το συγκεκριμένο λιμάνι είναι επίσης το κύριο σημείο επιβίβασης για δεκάδες πλοία προς τα νησιά της Δαλματίας.

Επισκεφτείτε τα ελληνικά νησιά από την Αθήνα

Ξεκινώντας από την Αθήνα, δεν θα περιοριστείτε στις επιλογές σας όταν πρόκειται για δρομολόγια πλοίων στα ελληνικά νησιά. Ταξιδέψτε στη Μύκονο σε λιγότερο από τρεις ώρες για απίστευτη θέα στη διαδρομή. Από εκεί πάρτε ένα άλλο πλοίο για δημοφιλείς προορισμούς των Κυκλάδων, συμπεριλαμβανομένης της Σαντορίνης ή της Νάξου.

Αν θέλετε να αποφύγετε την πολυκοσμία, δοκιμάστε να ταξιδέψετε στη Ρόδο και μετά σε μερικά από τα λιγότερο γνωστά νησιά όπως η Χάλκη ή η Τήλος. Και τα δύο είναι γνωστά για τον πιο αργό τουρισμό, τα μικρότερα πλήθη και τις προσπάθειές τους για βιωσιμότητα.

Τα εισιτήρια από την Αθήνα κυμαίνονται από 30 ευρώ ευρώ έως 60 ευρώ. Κάθε επιλογή μετά από αυτό είναι πιθανό να σας κοστίσει 20 έως 40 ευρώ ή λιγότερο, ανάλογα με τη δημοτικότητα του νησιού και τη διάρκεια του ταξιδιού.

Πόρτσμουθ στο Μπιλμπάο

Από τη νότια ακτή του Ηνωμένου Βασιλείου στη βόρεια Ισπανία. Αυτό το ταξίδι με το πλοίο είναι το μεγαλύτερο στη λίστα καθώς διαρκεί περισσότερες από 24 ώρες, αλλά αν θέλετε να ταξιδέψετε στην Ισπανία, θα μπορούσε να είναι η επιλογή για εσάς. Τόσο το Πόρτσμουθ όσο και το Μπιλμπάο έχουν εξαιρετικές οδικές συνδέσεις, με το τελευταίο να απέχει μόλις τέσσερις ώρες από τη Μαδρίτη και έξι ώρες από τη Βαρκελώνη.

Ακόμα κι αν σκοπεύετε να μείνετε απλώς στο Μπιλμπάο, υπάρχουν πολλά να δείτε και να κάνετε. Απολαύστε τον πολιτισμό ή επισκεφθείτε τα μουσεία του – συμπεριλαμβανομένου του Μουσείου Γκούγκενχαϊμ του Μπιλμπάο, μουσείου με παγκοσμίου φήμης έργα σύγχρονης τέχνης. Θα μπορούσατε επίσης να κάνετε μια ημερήσια εκδρομή στο Σαν Σεμπαστιάν, με ξενάγησγ σε τοποθεσίες του Game of Thrones, μόλις 40 λεπτά από το Μπιλμπάο.

Για ένα αυτοκίνητο, θα σας κοστίσει περίπου 1.200 ευρώ κατά μέσο όρο με τις τιμές για τους επιβάτες ελαφρώς χαμηλότερες στα 880 ευρώ. Υπάρχουν συνήθως δύο δρομολόγια μεταξύ Πόρτσμουθ και Μπιλμπάο κάθε εβδομάδα.

Μιλάνο ή Ρώμη προς Σικελία με τρένο

Ζήστε την εμπειρία διέλευσης φέρι που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Η ιταλική σιδηροδρομική εταιρεία Trenitalia προσφέρει μια από τις πιο ασυνήθιστες διελεύσεις πορθμείων στην Ευρώπη. Ταξιδεύοντας από διάφορους σταθμούς πόλεων, το τρένο σας θα φορτωθεί σε φέρι στο σταθμό Villa San Giovanni στην Καλαβρία, στη νότια Ιταλία. Στη συνέχεια θα αποπλεύσετε για το λιμάνι της Μεσσήνης πριν αποφορτωθεί το τρένο, συνεχίζοντας το ταξίδι προς το Παλέρμο και τις Συρακούσες.

Υπάρχουν δρομολόγια όλη την ημέρα και, αν θέλετε να φτάσετε σε εύλογη ώρα, πολλά νυχτερινά τρένα. Τα κύρια σημεία αναχώρησης αυτής της μοναδικής διαδρομής της Σικελίας περιλαμβάνουν το Μιλάνο, τη Ρώμη και τη Νάπολη, επομένως είναι εύκολο να συνδεθείτε με άλλες ευρωπαϊκές σιδηροδρομικές διαδρομές εάν σχεδιάζετε μια πιο ευρεία σιδηροδρομική περιπέτεια.

Το ταξίδι στη Σικελία με πλοίο μπορεί να είναι μια μοναδική εμπειρία

Από τη Ρώμη ή τη Νάπολη, θα κοστίσει περίπου 100 ευρώ, αλλά μπορεί να φτάσει και τα 19,90 ευρώ ανάλογα με το πότε κάνετε κράτηση. Για το τρένο ύπνου από Μιλάνο, Μπολόνια, Φλωρεντία, Ρώμη ή Νάπολη, οι τιμές ξεκινούν από 39,90 ευρώ για ένα κρεβάτι σε καμπίνα τεσσάρων ατόμων.

Γιβραλτάρ στο Μαρόκο

Πήγαινε μακριά διασχίζοντας το στενό του Γιβραλτάρ. Εάν πρόκειται να ταξιδέψετε εκτός Ευρώπης, μπορείτε να αποφύγετε να πετάξετε παίρνοντας φέρι. Ταξιδέψτε από το Γιβραλτάρ στην Ταγγέρη στο Μαρόκο σε μιάμιση ώρα ή λιγότερο με μόλις 25 ευρώ εάν κάνετε κράτηση εκ των προτέρων.

Μπορείτε επίσης να φύγετε από το κοντινό Αλχεθίρας ή Ταρίφα στην Ισπανία με επτά διαφορετικές διαδρομές για να διασχίσετε το στενό του Γιβραλτάρ – την πύλη μεταξύ του Ατλαντικού Ωκεανού και της Μεσογείου Θάλασσας. Υπάρχουν πολλές διελεύσεις την ημέρα, αλλά αν θέλετε να πάρετε το αυτοκίνητό σας, ελέγξτε ότι το πλοίο που κάνετε κράτηση μπορεί να το φιλοξενήσει.

Φτάνοντας στο Μαρόκο, θα προσγειωθείτε είτε στους τερματικούς σταθμούς των φέρι στο Tangier Ville, στην καρδιά της πόλης, είτε στο Tangier Med, περίπου μία ώρα μακριά.

Η Ταγγέρη είναι γεμάτη ιστορία για εξερεύνηση από το Σπήλαιο του Ηρακλή όπου λέγεται ότι αναπαύτηκε ο μυθικός ήρωας ή ο φάρος 160 ετών στο Cap Spartel. Κάντε μια βόλτα στα παζάρια για να βρείτε έργα παραδοσιακής τέχνης, όπως κοσμήματα, χαλιά και κεραμικά.

Και αν θέλετε να δείτε περισσότερα από το Μαρόκο χωρίς αυτοκίνητο, υπάρχουν τρένα για τη Φεζ και το δημοφιλές τουριστικό κέντρο του Μαρακές.

Σχετικά Άρθρα