MENU

Το νέο τρένο European Sleeper συνδέει τέσσερις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Το «Good Night Train» αναχώρησε την περασμένη Δευτέρα

Μία νέα υπηρεσία προστίθεται στο ανερχόμενο δίκτυο των νυχτερινών τρένων της Ευρώπης από την start-up European Sleeper.

Το «Good Night Train» αναχώρησε την περασμένη Δευτέρα από την πρωτεύουσα του Βελγίου με προορισμό τη Δημοκρατία της Τσεχίας. Στη διαδρομή θα περάσει από την Αμβέρσα, το Άμστερνταμ, το Ρότερνταμ, το Βερολίνο και άλλες δημοφιλείς πόλεις. Το European Sleeper ξεκίνησε τα ταξίδια του από τις Βρυξέλλες στο Βερολίνο τον Μάιο του 2023.

Και η εταιρεία δεν έχει σχέδια να σταματήσει εκεί. «Στόχος μας είναι να προσθέτουμε μια νέα διαδρομή κάθε χρόνο, ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να συνεισφέρουμε σε ένα πιο ολοκληρωμένο και βιώσιμο ευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών», επισημαίνει ο συνιδρυτής κ. Elmer Van Buuren.

Τι οδηγεί την αναβίωση των ταξιδιών με τρένο

Ο Van Buuren αναφέρει ότι η νέα γραμμή τροφοδοτείται από τη «ντροπή πτήσης», έναν όρο που χρησιμοποιείται στη Σουηδία για να αναφερθεί στη ντροπή των ανθρώπων επειδή αυξάνουν το αποτύπωμα άνθρακα μέσω των πτήσεων.

«Πρέπει να υπάρχει μια αξιόπιστη εναλλακτική απέναντι στις μετακινήσεις με αεροπλάνο και αυτοκίνητο», τονίζει, και το European Sleeper είναι ένας τρόπος και μάλιστα οικονομικά προσιτός.

Είναι σαφές ότι συντελούνται σημαντικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε, με πολλούς ταξιδιώτες πλέον να έχουν μεγαλύτερη συνείδηση σχετικά με το βιώσιμο ταξίδι.

Η επιλογή ταξιδιού χωρίς πτήσεις είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να γίνετε πιο βιώσιμος τουρίστας και η αναβίωση των σιδηροδρόμων της Ευρώπης το κάνει πιο εύκολο από ποτέ, από τα ολοκαίνουργια τρένα που κυκλοφόρησαν φέτος μέχρι τις νέες υπηρεσίες υψηλής ταχύτητας.

Σχετικά Άρθρα