MENU

Ευρείες ανακατατάξεις στην κορυφή της Boeing

O Ντέιβιντ Καλχούν αποφασίστηκε να αποχωρήσει από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου

Οι διαδοχικές αστοχίες των 737 Max με κορυφαίο το περιστατικό της 5ης Ιανουαρίου, όταν πάνελ έφυγε από ένα αεροσκάφος εν πτήσει, οδήγησαν σε σαρωτικές αλλαγές στην ηγεσία της εταιρείας.

Έπειτα από μια σειρά αστοχιών σε μια από τις μεγαλύτερες αμερικανικές επιχειρήσεις, ο Ντέιβιντ Καλχούν αποφασίστηκε να αποχωρήσει από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Boeing στο τέλος του έτους στο πλαίσιο ευρύτερης αναδιάρθρωσης της διοίκησης της εταιρείας.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ομάδας αεροσκαφών της Boeing Σταν Ντιλ αποχωρεί και συνταξιοδοτείται άμεσα. Στην θέση αυτή θα τον διαδεχθεί η επικεφαλής λειτουργιών (COO) Στέφανι Πόουπ, η οποία τοποθετήθηκε στην θέση της πριν μόλις τρεις μήνες.

Η επιχείρηση ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος του συμβουλίου Λόρενς Κέλνερ δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα τον Μάιο και θα αντικατασταθεί από τον Στίβεν Μόλενκοπφ, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Qualcomm.

Σε μήνυμά του την Δευτέρα προς τους εργαζόμενους, ο 67χρονος Καλχούν αναφέρθηκε στο περιστατικό της 5ης Ιανουαρίου ως «καθοριστικής σημασίας στιγμή για την Boeing», ενώ κάλεσε για «απόλυτη αφοσίωση στην ασφάλεια και την ποιότητα σε κάθ επίπεδο της επιχείρησής μας».

«Τα μάτια του κόσμου είναι στραμμένα πάνω μας και γνωρίζω ότι θα βγούμε από αυτήν την κατάσταση μια καλύτερη εταιρεία, οικοδομώντας πάνω σε όλα τα διδάγματα που συγκεντρώσαμε, καθώς εργαζόμαστε μαζί για να ξαναχτίσουμε την Boeing τα τελευταία χρόνια», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα