MENU

Σε υπολογίσιμο μισθωτή εμπορικών χώρων εξελίσσεται η «πολωνική Zara»

Η αλυσίδα Sinsay «σκανάρει» την ελληνική κτηματαγορά, ώστε να βρει τους κατάλληλους χώρους για τα νέα της καταστήματα

Σε έναν εν δυνάμει πολύ σημαντικό μισθωτή εμπορικών χώρων σε όλη την Ελλάδα αναμένεται να εξελιχθεί η νεοεισερχόμενη στην ελληνική αγορά πολωνική αλυσίδα Sinsay.

Μέχρι στιγμής η «πολωνική Zara», όπως πολλοί την αποκαλούν, μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο διαθέτει ήδη καταστήματα σε Ηράκλειο, Ρέντη, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ιωάννινα.

Πρόσφατα υπέγραψε συμφωνία με τον όμιλο Φουρλή για τη μίσθωση χώρων στα εμπορικά πάρκα Top Park στην οδό Πειραιώς και Smart Park στα Σπάτα. Τα δύο νέα καταστήματα αναμένεται να ανοίξουν στις 18 και 26 Απριλίου αντίστοιχα. Επισημαίνεται πως τα καταστήματα της αλυσίδας Sinsay σε Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη βρίσκονται σε αντίστοιχα πάρκα του ομίλου Φουρλή δίπλα σε καταστήματα IKEA.

Αργότερα, μέσα στο 2025, θα ανοίξουν ακόμη δύο καταστήματα Sinsay δίπλα στα ΙΚΕΑ που ετοιμάζει η Φουρλής σε Ηράκλειο και Πάτρα.

Γενικότερα ο σχεδιασμός της Sinsay προβλέπει το άνοιγμα ενός σημαντικού αριθμού καταστημάτων μέσα στην επόμενη διετία και για το λόγο αυτό το τμήμα ανάπτυξης της εταιρίας «σκανάρει» την αγορά σε όλη την Ελλάδα για να βρει τους κατάλληλους χώρους.

Καταστήματα των 1.600 τετραγωνικών

Μέχρι στιγμής τα καταστήματα που έχει ανοίξει η πολωνική αλυσίδα εκτείνονται σε ένα επίπεδο και είναι από 700 τ.μ. το μικρότερο έως 1.600 τ.μ. το μεγαλύτερο.

Σταδιακά όμως η εταιρία θα αρχίσει να μισθώνει χώρους που εκτείνονται σε πάνω από ένα επίπεδο, χωρίς όμως απαραίτητα να είναι μεγαλύτεροι σε τετραγωνικά από τους υφιστάμενους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η εταιρεία όταν ήρθε στην Ελλάδα απασχολούσε προσωπικό μόλις πέντε ατόμων και τώρα απασχολεί 15, ενώ ήδη έχει μισθώσει νέα γραφεία για να μεταφερθεί από αυτά στα οποία φιλοξενείται προσωρινά στον Πύργο Αθηνών.

Πιο συγκεκριμένα έχει μισθώσει έναν ολόκληρο όροφο σε κτίριο γραφείων επί της οδού Πυρρή (δίπλα στον Πύργο Αθηνών), ο οποίος έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει προσωπικό 35 ατόμων.

Με αφορμή τη διεύρυνση της εμπορικής συμφωνίας με τη Sinsay, ο CEO της Trade Estates, κ. Δημήτρης Παπούλης, δήλωσε: «Η δύναμη της Trade Estates είναι η εμπιστοσύνη των καταναλωτών και οι ισχυρές στρατηγικές συνεργασίες με τους μισθωτές της. Τα Εμπορικά Πάρκα μας προσφέρουν στους μισθωτές σημαντική γεωγραφική κάλυψη και πρόσβαση σε πολυάριθμα καταναλωτικά κοινά που επιλέγουν τους προορισμούς μας για την εξυπηρέτηση των βασικών αναγκών της οικογένειας. Μετά το εξαιρετικό ξεκίνημα της Sinsay στο Florida 1 στη Θεσσαλονίκη και στο Top Parks Ιωαννίνων και την μεγάλη αποδοχή από όλες τις ηλικίες και τα προφίλ πελατών, η διεύρυνση της συνεργασίας μας στο Smart Park, στο Top Parks Πειραιώς και σύντομα στο Top Parks Πάτρας είναι φυσιολογική εξέλιξη της ιδιαίτερα πετυχημένης συνεργασίας μας».

O κ. Σωτήρης Σιγάλας, Managing Director LPP Greece, ανέφερε σχετικά: “H LPP συνεχίζει δυναμικά το πλάνο ανάπτυξης των καταστημάτων Sinsay στην Ελλάδα. Στρατηγικός συνεργάτης μας στην υλοποίηση του φιλόδοξου αυτού πλάνου είναι η Trade Estates. Η επιλογή έχει γίνει, καθώς η φιλοσοφία των Top Parks και το πλάνο ανάπτυξης της εταιρείας είναι σε πλήρη ευθυγράμμιση με την επεκτατική στρατηγική του δικτύου μας. Με μεγάλη χαρά επεκτείνουμε την ήδη επιτυχημένη συνεργασία μας, με το άνοιγμα 3 νέων καταστημάτων στο εμπορικό πάρκο Smart Park και στα εμπορικά πάρκα Top Parks Πειραιώς και Πάτρας. H συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί και στο άμεσο μέλλον με νέα καταστήματα σε άλλα σημεία στην Ελλάδα».

Σχετικά Άρθρα