MENU

Επενδύσεις ύψους 41 δισ. ευρώ έως το 2026 για την Iberdrola

Ηλεκτρικό δίκτυο και ΑΠΕ οι βασικοί πυλώνες του προγράμματος

Επενδύσεις ύψους 41 δισ. ευρώ σχεδιάζει η Iberdrola έως το 2026 κυρίως στο ηλεκτρικό δίκτυο, ενώ περισσότερα από 15 δις. θα επενδυθούν στις ΑΠΕ.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας Ignacio Galan παρουσίασε κατά τη διάρκεια της Ημέρας Κεφαλαιαγοράς τα επενδυτικά σχέδια του Ομίλου, με τις ανανεώσιμες σε πρώτο πλάνο.

Πάνω από το 50% θα διατεθεί στην υπεράκτια αιολική ενέργεια, στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και τη Γερμανία και το 100% της επένδυσης θα διατεθεί σε έργα που βρίσκονται ήδη υπό κατασκευή.

Η Iberdrola θα επενδύσει 1,5 δισ. ευρώ σε έργα αντλησιοταμίευσης και θα κατανείμει το 60% των επενδύσεων, ή 21,5 δισ. ευρώ, για να επεκτείνει και να ενισχύσει τα δίκτυα στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Βραζιλία και την Ισπανία.

Παράλληλα, θα επιδιώξει να έχει επιπλέον 3.000 MW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας σε λειτουργία από το 2027, φτάνοντας κοντά στα 5000 MW. Επιπλέον 6.000 MW χερσαίας αιολικής και ηλιακής ενέργειας θα τεθούν σε λειτουργία από το 2027. Η Iberdrola θα έχει συνολικό αγωγό ανανεώσιμων πηγών ενέργειας 100.000 MW για μελλοντική ανάπτυξη έως το 2030.

«Η στρατηγική μας θα επικεντρωθεί στην παροχή βελτιωμένου δικτύου για την υποστήριξη της ασφάλειας του εφοδιασμού. Αναγνωρίζουμε επίσης τον αυξανόμενο ρόλο των τεχνολογιών αποθήκευσης για τη διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ προσφοράς και ζήτησης» τόνισε μεταξύ άλλων ο Galan.

Σχετικά Άρθρα