MENU

Δάνειο της ΕΤΕπ 100 εκατ. ευρώ στο Βραδεμβούργο για τον εκσυγχρονισμό σχολικών μονάδων

Η χρηματοδότηση ανέρχεται στα 100 εκατ. ευρώ

Δάνειο ύψους 100 εκατ. ευρώ χορήγησε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για τη στήριξη του εκσυγχρονισμού των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στο γερμανικό κρατίδιο του Βρανδεμβούργο.

Το δάνειο πλαίσιο θα χορηγηθεί στην Investitionsbank des Landes Brandenburg (ILB), η οποία με τη σειρά της θα χρηματοδοτήσει νέες κατασκευές, εκσυγχρονισμό και ψηφιοποίηση σε εκπαιδευτικά ιδρύματα για λογαριασμό της κυβέρνησης. Οι επενδύσεις ψηφιοποίησης θα περιλαμβάνουν τόσο την αγορά εξοπλισμού πληροφορικής όσο και την κατάρτιση των εκπαιδευτικών σε θέματα πληροφορικής.

Στόχος του έργου είναι η παροχή καλύτερης ποιότητας εκπαίδευσης σε σχολεία, επαγγελματικά σχολεία και παιδικούς σταθμούς σε όλη την πολιτεία, βελτιώνοντας παράλληλα τις ψηφιακές δεξιότητες των μαθητών και των δασκάλων.

Οι ευνοϊκοί και ευέλικτοι όροι δανείου της ΕΤΕπ διευρύνουν τις επιλογές χρηματοδότησης του κράτους. Ως τράπεζα προώθησης του Βραδεμβούργου, η ILB μπορεί να προσφέρει ευέλικτη υποστήριξη για να βοηθήσει τους δήμους και τα δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα να βελτιώσουν τις υπηρεσίες που παρέχουν, συχνά σε αγροτικές περιοχές, ανάλογα με τις ανάγκες.

Το κρατίδιο του Βραδεμβούργου καθόρισε τα περισσότερα από τα επιμέρους έργα στο δημοτικό επενδυτικό του πρόγραμμα.

Το ILB εστιάζει επί του παρόντος στην υποστήριξη νέων κατασκευών και στην ενεργειακά αποδοτική ανακαίνιση των κρατικών σχολείων, καθώς και στη βοήθεια των σχολείων να αγοράσουν ψηφιακές και κινητές συσκευές για διδασκαλία προσανατολισμένη στο μέλλον.

Το 2023, η ΕΤΕπ επισκέφθηκε τρία ολοκληρωμένα έργα όπου η στοχευμένη χρηματοδότηση της εκπαιδευτικής υποδομής οδήγησε σε σημαντική βελτίωση του περιβάλλοντος διδασκαλίας και μάθησης.

Το ILB θα συνεχίσει να εργάζεται για την ενίσχυση της εκπαιδευτικής υποδομής χρησιμοποιώντας τις ευκαιρίες χρηματοδότησης που προσφέρει το ομοσπονδιακό κρατίδιο του Βρανδεμβούργου.

Ο Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, κ. Nicola Beer, ο οποίος επιβλέπει τη χρηματοδότηση στη Γερμανία, δήλωσε: «Η εκπαίδευση χρειάζεται σύγχρονους χώρους που προσφέρουν ένα δημιουργικό περιβάλλον μάθησης. Η ΕΤΕπ είναι στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξει τον εκσυγχρονισμό και την ψηφιοποίηση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για να διασφαλίσει ότι οι μαθητές στο Βραδεμβούργο λαμβάνουν την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών δεξιοτήτων».

Ο διευθύνων σύμβουλος της ILB, κ. Tillmann Stenger, πρόσθεσε: «Ως ο κύριος χρηματοδότης της, η ILB πάντα υποστήριζε τις επενδύσεις στην εκπαιδευτική υποδομή του Βραδεμβούργου, ιδιαίτερα την κατασκευή έργων σε κρατικά σχολεία και παιδικούς σταθμούς και την ανάπτυξη ψηφιακών υποδομών. Τελικά, θέλουμε να προωθήσουμε τη μετατροπή σε μια ψηφιακή κοινωνία ουδέτερη από άνθρακα για τα παιδιά μας».

Σχετικά Άρθρα