MENU

Παρεμβάσεις ύψους 195.000 ευρώ για την ανάπλαση της πλατείας στα Πλατάνια Αμαρίου

Ποιες είναι οι εργασίες που ενσωματώνονται στη μελέτη του έργου

Τη σύμβαση για το έργο «Ανάπλαση πλατείας, οδών και διαμόρφωση χώρου για την τοποθέτηση αγάλματος στην Τ.Κ. Πλατανίων του Δήμου Αμαρίου», προϋπολογισμού 195.000 ευρώ στο Ρέθυμνο, υπέγραψε ο δήμαρχος Αμαρίου, Παντελής Μουρτζανός στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης 2021-2025, περιλαμβάνει μια σειρά εργασιών ανάπλασης της κεντρικής πλατείας του οικισμού και παρακείμενων δημοτικών οδών, καθώς και εργασίες για την κατάλληλη διαμόρφωση βάθρου με σκοπό την τοποθέτηση αγάλματος του αείμνηστου δασκάλου της Κρητικής μουσικής Λεωνίδα Κλάδου, με καταγωγή από τα Πλατάνια Αμαρίου.

Στη μελέτη του έργου ενσωματώνονται, μεταξύ άλλων, εργασίες καθαίρεσης του υφιστάμενου ασφαλτικού υλικού για τη διαμόρφωση κατάλληλων κλίσεων, η πλακόστρωση της πλατείας, εργασίες οριοθέτησης της κεντρικής οδού με την κατασκευή βιομηχανικού δαπέδου, η κατασκευή νέων και η επέκταση υφιστάμενων λιθοδομών, καθώς και η τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων.

Σχετικά Άρθρα