MENU

Σε τροχιά πλήρους ανάκαμψης η ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια

Η παγκόσμια ζήτηση αεροπορικών ταξιδιών ξεπέρασε τον Νοέμβριο το 99% των επιπέδων προ πανδημίας

Η παγκόσμια ζήτηση αεροπορικών ταξιδιών ξεπέρασε τον Νοέμβριο το 99% των επιπέδων προ πανδημίας, σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ).

Διεθνής κίνηση

Η διεθνής κίνηση αυξήθηκε 26,4% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2022, με την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού να συνεχίζει να παρουσιάζει την ισχυρότερη ανάκαμψη από έτος σε έτος με 63,8%. Όλες οι περιφέρειες παρουσίασαν βελτίωση σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Κίνηση εσωτερικού

Η κίνηση εσωτερικού αυξήθηκε κατά 34,8% σε ετήσια βάση για να κλείσει τον μήνα 6,7% πάνω από το επίπεδο του Νοεμβρίου 2019. Η ανάπτυξη ήταν ιδιαίτερα έντονη στην Κίνα (+272%) καθώς ανέκαμψε από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς Covid που ίσχυαν ακόμη πριν από ένα χρόνο.

Τα ταξίδια εσωτερικού στις ΗΠΑ, επωφελούμενα από την ισχυρή ζήτηση για τις γιορτές των Ευχαριστιών, έφτασαν σε νέο υψηλό, καταγράφοντας άνοδο 9,1%, συγκριτικά με τον Νοέμβριο του 2019.

«Προχωράμε όλο και πιο κοντά στο να ξεπεράσουμε το έτος αιχμής του 2019 για τα αεροπορικά ταξίδια. Τα διεθνή ταξίδια παραμένουν 5,5% κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδα, αλλά αυτό το χάσμα κλείνει γρήγορα. Και οι εγχώριες αγορές είναι συνεχώς πάνω από τα προ-πανδημικά επίπεδά τους από τον Απρίλιο», δήλωσε ο κ. Willie Walsh, Γενικός Διευθυντής της IATA.

Σχετικά Άρθρα