MENU

Saudi Aramco: Η ζήτηση πετρελαίου θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα

Τι εκτίμησε ο επικεφαλής του μεγαλύτερου παραγωγού διεθνώς

Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου δεν θα κορυφωθεί για αρκετό καιρό, οπότε οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να εξασφαλίσουν επαρκείς επενδύσεις σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο για να καλύψουν την κατανάλωση και να εγκαταλείψουν τη φαντασίωση της σταδιακής κατάργησης των ορυκτών καυσίμων, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Saudi Aramco Amin Nasser.

Ο επικεφαλής της μεγαλύτερης ενεργειακής εταιρείας στον κόσμο προέτρεψε σε επαναπροσδιορισμό των παγκόσμιων σχεδίων ενεργειακής μετάβασης, σε δηλώσεις του προς στελέχη του κλάδου του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στο συνέδριο CERAWeek στο Χιούστον.

Η ζήτηση πετρελαίου θα φθάσει σε νέο ρεκόρ 104 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα (bpd) το 2024, δήλωσε ο Nasser. Παρά τις αυξανόμενες επενδύσεις, οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας δεν έχουν ακόμη αντικαταστήσει τους υδρογονάνθρακες σε κλίμακα, δήλωσε ο Nasser.

“Όλα αυτά ενισχύουν την άποψη ότι η κορύφωση του πετρελαίου και του φυσικού αερίου είναι απίθανη για αρκετό καιρό ακόμη, πόσο μάλλον για το 2030”, είπε. “Θα πρέπει να εγκαταλείψουμε τη φαντασίωση της σταδιακής κατάργησης του πετρελαίου και του φυσικού αερίου και, αντίθετα, να επενδύσουμε επαρκώς σε αυτά, αντανακλώντας ρεαλιστικές υποθέσεις ζήτησης, για όσο διάστημα είναι απαραίτητο”, πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα