MENU

“Φως στο τούνελ” για τους αγοραστές νέων αυτοκινήτων

Σε πτώση οι τιμές πώλησης

Αν περιμένατε να αγοράσετε καινούργιο αυτοκίνητο όταν θα άρχιζαν να πέφτουν οι τιμές, η υπομονή σας τα τελευταία χρόνια μπορεί να αποδώσει καρπούς.

Η οικονομική προσιτότητα για τα νέα αυτοκίνητα κατευθύνεται επιτέλους προς τη σωστή κατεύθυνση για τους αγοραστές, όπως προκύπτει από πρόσφατα στοιχεία της Cox Automotive.

Ο Φεβρουάριος σημείωσε την καλύτερη επίδοση εδώ και πάνω από ένα χρόνο, καθώς οι τιμές και τα επιτόκια μειώθηκαν και το μέσο εισόδημα αυξήθηκε, σύμφωνα με τη μελέτη.

Οι αγοραστές πλήρωσαν κατά μέσο όρο 47.244 δολάρια για ένα νέο αυτοκίνητο τον Φεβρουάριο, 2,2% λιγότερα από τον ίδιο μήνα πριν από ένα χρόνο και σχεδόν 6% λιγότερα από τις μέγιστες τιμές νέων αυτοκινήτων τον Δεκέμβριο του 2022, σύμφωνα με την Kelley Blue Book.

Αυτά είναι καλά νέα για τους αγοραστές αυτοκινήτων που περιμένουν φως στο τούνελ μετά από μια πολυετή κρίση προσφοράς στην αγορά που έστειλε τις τιμές στα ύψη.

Και η επιστροφή των κινήτρων αγοράς, τα οποία είχαν σχεδόν εκλείψει μετά τις στάσεις παραγωγής που προκλήθηκαν από την πανδημία, βοηθούν τελικά να αντισταθμιστούν τα υψηλότερα επιτόκια.

Τα κίνητρα αγοράς νέων οχημάτων αντιπροσώπευαν σχεδόν το 6% των τιμών τον Φεβρουάριο, ποσοστό σημαντικά υψηλότερο από το 3,1% που καταγράφηκε τον ίδιο μήνα πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα, πάντα, με την Kelley Blue Book.

Λαμβάνοντας υπόψη όλους αυτούς τους παράγοντες, η Cox Automotive, διαπίστωσε ότι οι εβδομάδες του μέσου εισοδήματος που απαιτούνται για την αγορά ενός νέου αυτοκινήτου τον Φεβρουάριο μειώθηκαν σε 37,1 εβδομάδες από 37,4 εβδομάδες τον Ιανουάριο.

Αν και αυτή η μείωση από μήνα σε μήνα είναι μέτρια, απέχει πολύ από την κορύφωση πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν οι αγοραστές χρειάζονταν περισσότερες από 40 εβδομάδες μέσου εισοδήματος για να αγοράσουν ένα νέο αυτοκίνητο.

Τα προβλήματα οικονομικής προσιτότητας των οχημάτων άρχισαν να αναδύονται για πρώτη φορά στην αγορά EV πέρυσι.

Αυτό οδήγησε αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες να επανεκτιμήσουν τη γκάμα των οχημάτων τους και να προσφέρουν περισσότερες εκπτώσεις στα ακριβά μοντέλα.

Σχετικά Άρθρα