MENU

Η κινεζική Xpeng λανσάρει νέο brand φθηνών EV

Μαίνεται ο πόλεμος των τιμών στην εγχώρια αγορά

Η κινεζική κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων (EV) Xpeng ανακοίνωσε τα σχέδιά της να λανσάρει μια φθηνότερη μάρκα EV, εισερχόμενη σε έναν άκρως ανταγωνιστικό κλάδο, με τις εταιρίες να κάνουν “κούρσα” στη μείωση των τιμών.

Οι τιμές των νέων μοντέλων που θα κυκλοφορήσουν τον επόμενο μήνα, θα κυμαίνονται, μεταξύ 100.000 και 150.000 γιουάν (14.000- 21.000 δολ), δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Xpeng He Xiaopeng.

Πρόκειται για πολύ χαμηλότερη τιμή συγκριτικά με τα επίπεδα των 200.000-300.000 γιουάν, που οι κατασκευαστές premium EV τιμολογούν, σε γενικές γραμμές, τα αυτοκίνητά τους.

Ο ανταγωνισμός στην αγορά EV της Κίνας έχει ενταθεί καθώς οι εταιρείες προχωρούν σε μειώσεις των τιμών, με την ηγέτιδα της αγοράς BYD να πρωτοστατεί.

Η Xpeng δήλωσε ότι θα εισάγει διαδοχικά μοντέλα υπό το εμπορικό σήμα, το οποίο δεν κατονόμασε, το καθένα με διαφορετικά επίπεδα δυνατοτήτων έξυπνης οδήγησης. Η νέα μάρκα είναι αφιερωμένη στη δημιουργία “του πρώτου αυτοκινήτου οδήγησης με υποβοηθούμενη τεχνητή νοημοσύνη για νέους ανθρώπους”, επισήμανε.

Οι πωλήσεις των ηλεκτροκίνητων οχημάτων με μπαταρία στην Κίνα επιβραδύνθηκαν στο 18,2% τους δύο πρώτους μήνες του έτους από 20,8% για το σύνολο του 2023, σύμφωνα με την Ένωση Επιβατηγών Αυτοκινήτων της Κίνας.

Σχετικά Άρθρα