MENU

Με 40 εκατ. ευρώ στο μετοχικό της κεφάλαιο η κοινή εταιρία των BrookLane και Lamda Development

Θα αναπτύξει τον Πύργο Μικτής Χρήσης στην έκταση του Ελληνικού

Στη σύσταση της μικτής εταιρείας που θα αναλάβει την κατασκευή και λειτουργία του Πύργου Μικτής Χρήσης στο Ελληνικό προχώρησαν η BrookLane και η Lamda Development ενεργοποιώντας το σχετικό MoU.

Ειδικότερα, η εταιρεία Ellinikon Park Tower ΑΕ συστήθηκε στις 13 Μαρτίου 2024 με μετοχικό κεφάλαιο της τάξης των 40 εκατ. ευρώ, το οποίο θα καλύψει κατ’ αναλογία 70% (28 εκατ. ευρώ) η BINCER HOLDINGS LTD (εταιρική οντότητα της BrookLane) και κατά 30% η ELLINIKON HOSPITALITY INVESTMENTS Μονοπρόσωπη ΑΕ (θυγατρική της Lamda Development).

Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από τους Αζίζ Φράνσις, Χαράλαμπο Παπαχαραλάμπους, Βασίλειο Ιωάννη Κουκουλάκη, Θεόδωρο Γαβριηλίδη και Αγγελική Τούζιου.

Η επένδυση αφορά στο δεύτερο ψηλό κτήριο στην έκταση του Ελληνικού (150 μέτρων και 37 ορόφων) που θα φιλοξενήσει μικτές χρήσεις (γραφεία, καταστήματα αλλά και ξενοδοχείο).

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου που εντάσσεται στην Α’ φάση ανάπτυξης του Ελληνικού είχε καθοριστεί στα 200 εκατ. ευρώ, ενώ προσφορές για την κατασκευή του είχαν υποβάλει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Άβαξ και Άκτωρ.

Δεδομένης της σύστασης της μικτής εταιρείας σύντομα αναμένεται και η ανάδειξη αναδόχου.

Σχετικά Άρθρα