MENU

Σε πιο πολλούς και πιο μακρινούς προορισμούς ανοίγει φτερά η Aegean

Μέσα στον Απρίλιο η έναρξη λειτουργίας του κέντρου συντήρησης αεροσκαφών τρίτων, επένδυση 140 εκατ. ευρώ

Την επέκταση της σε νέους προορισμούς, πέραν των ήδη 180 που σήμερα εξυπηρετεί, έχει στους σχεδιασμούς της η Aegean.

Μάλιστα, η ελληνική αεροπορική εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο να πετά σε πιο μακρινούς προορισμούς που μέχρι σήμερα δεν είχε τη δυνατότητα να κάνει. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρίας Ευτύχη Βασιλάκη, αυτό μπορεί να επιτευχθεί αν η Aegean επιλέξει να παραλάβει εκδόσεις του Airbus 321 με μεγαλύτερο range.

Επίσης, σημαντική εξέλιξη για την εταιρεία αποτελεί το γεγονός ότι σε ένα μήνα αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία του κέντρου συντήρησης αεροσκαφών τρίτων μετά την επένδυση των 140 εκατ. ευρώ που πραγματοποίησε για το πρώτο ολοκληρωμένο κέντρο εκπαίδευσης πληρωμάτων.

Επισημαίνεται πως ο κ. Βασιλάκης αναδείχθηκε, στα βραβεία της ΕΥ, ως «Έλληνας Επιχειρηματίας της Χρονιάς 2023». Όπως τόνισε ο ίδιος, η Aegean έχει την πρόθεση να «κυνηγήσει» κάθε μορφή ανάπτυξης (οργανική, μέσω εξαγορών, διαφοροποίησης υπηρεσιών), ενώ από την εποχή του κορονοϊού μέχρι σήμερα έχει προσθέσει 46 σκάφη στο στόλο της.

«Αν και υπάρχουν μεγάλες προκλήσεις, η Aegean μπορεί να είναι ανταγωνιστική σε διεθνές επίπεδο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το διεθνές πρόβλημα που έχει προκύψει με τους κινητήρες της Boeing, ο επικεφαλής της Aegean εκτιμά ότι δεν θα υπάρξουν επιπτώσεις στο capacity για φέτος τουλάχιστον, καθώς η εταιρεία έχει λάβει τα μέτρα της. Όμως, δεν αποκλείει να δημιουργήσει ενδεχομένως πρόβλημα στην ανάπτυξη των επόμενων 2 με 2,5 ετών.

Συγκρατημένη η φετινή ανάπτυξη του τουρισμού

Σχετικά με την πορεία του τουρισμού στη χώρα μας, ο κ. Βασιλάκης βλέπει μία σταδιακή δομική αλλαγή με τη δημιουργία πολλών boutique Hotels σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, αλλά και κάποια ελληνικά νησιά, κάτι που αναμένεται να ενισχύσει την τουριστική κίνηση και κατά τους χειμερινούς μήνες. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πολύ σημαντικό να βελτιωθεί το χρονικό διάστημα μεταξύ Νοεμβρίου -Μαρτίου για τον ελληνικό τουρισμό.

Πάντως, για τη φετινή χρονιά θεωρεί πως μετά την απότομη ανάπτυξη των δύο τελευταίων ετών που ο πλανήτης ξεπερνούσε σταδιακά τις επιπτώσεις του κορονοϊού, η όποια αύξηση του τουριστικού ρεύματος θα είναι πολύ πιο ήπια.

Σχετικά Άρθρα