MENU

Χρυσή Βίζα: «Πρωταθλήτριες» Πορτογαλία, Ελλάδα και Αυστρία

Τι δείχνουν τα στοιχεία της εταιρείας συμβούλων Henley & Partners

Πορτογαλία, Ελλάδα και Αυστρία είναι οι τρεις χώρες που κυριαρχούν στα προγράμματα χρυσής βίζας, όπως έδειξε σχετική έκθεση.

Η Λισαβώνα προσφέρει προσιτή και υψηλή ποιότητα ζωής, καθώς και εύκολη πρόσβαση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και σαφή πορεία προς την υπηκοότητα της ΕΕ, σύμφωνα με δείκτη της εταιρείας συμβούλων Henley & Partners, η οποία εξέτασε παράγοντες όπως ο χρόνος μέχρι την υπηκοότητα, οι φόροι, το κόστος και η φήμη. Η Αυστρία και η Ελλάδα ισοβάθμησαν στη δεύτερη θέση της κατάταξης.

Οι ευρωπαϊκές χώρες κατέλαβαν υψηλή θέση στον δείκτη, καθώς πολλές από αυτές προσφέρουν σχετικά εύκολη πρόσβαση στην ιθαγένεια, επιτρέπουν στους επενδυτές να ταξιδεύουν χωρίς βίζα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και να ιδρύουν επιχειρήσεις ή να ζουν στην ήπειρο με χαμηλό κόστος.

«Τα ευρωπαϊκά προγράμματα διαμονής μέσω επένδυσης εξακολουθούν να κυριαρχούν στις πρώτες θέσεις των πιο περιζήτητων επενδυτικών μεταναστευτικών προγραμμάτων στον κόσμο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Henley & Partners, Juerg Steffen. «Τα προγράμματα αυτά επιτρέπουν τη συμμετοχή σε ορισμένες από τις κορυφαίες οικονομίες του κόσμου και αποτελούν έναν τρόπο για τη μείωση της έκθεσης στη μεταβλητότητα συγκεκριμένων χωρών».

Οι χρυσές βίζες έχουν δεχθεί πυρά εν μέσω ανησυχιών ότι έχουν συμβάλει στην αύξηση των τιμών των ακινήτων σε πόλεις όπως η Λισαβόνα και η Αθήνα. Αυτό οδήγησε ορισμένες χώρες να περιορίσουν τη διαθεσιμότητά τους, όπως η Πορτογαλία πέρυσι και η Ελλάδα τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με την Henley & Partners, 128.000 άτομα υψηλού πλούτου παγκοσμίως θα μετακομίσουν σε νέα χώρα το 2024, αριθμός ρεκόρ. Οι Αμερικανοί ήταν η κορυφαία εθνικότητα που υπέβαλε αίτηση για χρυσή βίζα μέσω της συμβουλευτικής εταιρείας πέρυσι και φέτος, ανέφερε.

Σχετικά Άρθρα