MENU

Αυτό το ήταν το πιο «συνεπές» αεροδρόμιο των ΗΠΑ για τον Φεβρουάριο

Με εντυπωσιακό ποσοστό έγκαιρων αναχωρήσεων 89,95%

Το πιο συνεπές αεροδρόμιο στις ΗΠΑ ανακηρύχθηκε το Ντάλες της Ουάσογκτον για τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την εταιρία ανάλυσης δεδομένων Cirium.

Σε σύνολο περισσότερων από 15.000 πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού τον περασμένο μήνα, το διεθνές αεροδρόμιο Ντάλες κατέγραψε ένα εντυπωσιακό ποσοστό έγκαιρων αναχωρήσεων 89,95%.

“Είναι μια σημαντική πύλη για τους παγκόσμιους αερομεταφορείς – και μια πολύπλοκη επιχείρηση με μεγάλα αεροσκάφη και πτήσεις μεγάλων αποστάσεων που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε ο κ. Mike Malik, επικεφαλής μάρκετινγκ της Cirium.

“Είναι μεγάλο επίτευγμα για το αεροδρόμιο και τις αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν δρομολόγια από το Ντάλες να έχουν μια τόσο εξαιρετική απόδοση σε επίπεδο συνέπειας, ειδικά ενώ βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα.”

Η Cirium ορίζει τις έγκαιρες αναχωρήσεις με βάση πτήσεις που φτάνουν στην πύλη εντός 15 λεπτών από την προγραμματισμένη ώρα.

Αρκετά ακόμα αεροδρόμια των ΗΠΑ μπήκαν στη λίστα των κορυφαίων 10 παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των:

  • Detroit Metropolitan Wayne County (89,04%)
  • Minneapolis-St. Paul International Airport (88,01%)
  • Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport (87,92%)
  • Philadelphia International Airport (87,81%)
  • Nashville International Airport (87,64%)
  • Chicago O’Hare International Airport (87,50%).

Επιπλέον η Delta Air Lines ήταν η πιο έγκαιρη αεροπορική εταιρεία εσωτερικού τον Φεβρουάριο, με το 89,27% των πτήσεων να φτάνουν στην ώρα τους. Η United έμεινε λίγο πίσω με 84,91% των έγκαιρων πτήσεων στο δίκτυό της, ακολουθούμενη από την American Airlines με 84,43% των έγκαιρων αφίξεων τον περασμένο μήνα.

Το Ντάλες έχει σημειώσει τεράστια ανάπτυξη τον τελευταίο χρόνο, συμπεριλαμβανομένων νέων διεθνών δρομολογίων από τους αερομεταφορείς Play, Norse Atlantic Airways, ITA Airways και WestJet.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε επιχορηγήσεις σχεδόν 1 δισ. δολ. στην αναβάθμιση των αεροδρομίων μόλις τον περασμένο μήνα, με το Ντάλες να λαμβάνει μέρος αυτών για την κατασκευή νέου τερματικού σταθμού με 14 πύλες.

Σχετικά Άρθρα