MENU

Γερμανία: «Πράσινες» επιδοτήσεις σε ενεργοβόρες βιομηχανίες

Το συνολικό ποσό του προγράμματος φθάνει στα 4 δισ. ευρώ

Η Γερμανία ξεκίνησε μια διαδικασία υποβολής προσφορών για επιδοτήσεις για τη στήριξη ενεργοβόρων επιχειρήσεων που θα στραφούν προς την πράσινη παραγωγή στο πλαίσιο ενός γύρου χρηματοδότησης ύψους 4 δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας.

Στο πλαίσιο των φιλοδοξιών της Γερμανίας να καταστεί κλιματικά ουδέτερη έως το 2045, το Βερολίνο σχεδιάζει να χορηγήσει σε εταιρείες σε τομείς όπως ο χάλυβας, το γυαλί, το χαρτί και τα χημικά προϊόντα 15ετείς επιδοτήσεις με αντάλλαγμα τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά την παραγωγή.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το μέτρο, όπου οι εταιρείες θα επιλέγονται μέσω διαδικασίας υποβολής προσφορών, ενώ θα ανταγωνίζονται για τη μείωση των εκπομπών με το χαμηλότερο κόστος.

Μέσω των λεγόμενων συμβάσεων προστασίας του κλίματος, οι εταιρείες θα αποζημιώνονται για το πρόσθετο κόστος της πράσινης παραγωγής σε κλάδους όπου οι φιλικές προς το κλίμα διαδικασίες παραγωγής δεν μπορούν επί του παρόντος να λειτουργήσουν ανταγωνιστικά.

«Είναι μια καλή ημέρα για τη Γερμανία ως βιομηχανικό τόπο, για την προστασία του κλίματος και για βιώσιμες θέσεις εργασίας στη χώρα μας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Robert Habeck.

Σχετικά Άρθρα