MENU

«Επιμονή» Στασινού στον Ελεγκτή Δόμησης – Τι θα φέρει στις κατασκευές

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ στάθηκε στη συμβολή του πράσινου και ψηφιακού μετασχηματισμού

Την εφαρμογή της επιτυχημένης συνταγής του Ελεγκτή Δόμησης όταν οι υπηρεσίες του Δημοσίου δεν μπορούν, πλέον, να υλοποιούν όσα πρέπει, πρότεινε ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Γιώργος Στασινός, σε δηλώσεις του από τα Χανιά την περασμένη Παρασκευή (8/3) όπου βρέθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 100 χρόνια ΤΕΕ.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Στασινός ανέφερε ότι «υπάρχουν πάρα πολλά ανοιχτά μέτωπα και ό,τι πρόβλημα έχει δημιουργηθεί τα τελευταία 50 χρόνια προσπαθούμε να το κλείσουμε και σε αυτό βοηθάει ο πράσινος και ψηφιακός μετασχηματισμός».

«Θεωρώ ότι θα πρέπει να λειτουργούν πιο γρήγορα θεσμοί όπως ο Ελεγκτής Δόμησης, δηλαδή για ό,τι δεν μπορούν, πλέον, να υλοποιούν οι υπηρεσίες του Δημοσίου, πρέπει να δημιουργούνται Μητρώα Μηχανικών ώστε να υπάρχουν περισσότεροι εργαζόμενοι για να μπορέσουν να τα υλοποιήσουν» πρότεινε ο κ. Στασινός και πρόσθεσε: «Αυτός είναι ο δρόμος. Θεωρώ ότι αν ακολουθήσουμε πετυχημένες συνταγές όπως αυτή θα πετύχουμε πιο γρήγορα αποτελέσματα».

Μάλιστα, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ στάθηκε για άλλη μία φορά στο ζήτημα του χρόνου, επισημαίνοντας ότι «είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας στην εποχή μας» διευκρινίζοντας ότι «αυτός που πρέπει να ανταγωνιστούμε είναι ο χρόνος, επομένως τα πράγματα πρέπει να γίνουν γρήγορα και σωστά».

Πηγή εσωτερικής φωτογραφίας : cretalive.gr

Σχετικά Άρθρα