MENU

Στα 153 δισ. δολ. η αξία της παγκόσμιας αγοράς κατασκευής γεφυρών έως το 2029

Σύμφωνα με έκθεση της Research and Markets

Στα 153 εκατ δολ αναμένεται να ανέλθει η παγκόσμια αγορά κατασκευής γεφυρών έως το 2029, σύμφωνα με την έκθεση της Research and Markets, Bridge Construction – Market Share Analysis, Industry Trends & Statistics, Growth Forecasts 2019-2029.

Για το 2024 η αξία του κλάδου εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 113,6 δισ. δολ. το 2024, καθώς αναπτύσσεται παγκοσμίως με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 6,23%.

«Οι βασικοί παράγοντες στους οποίους οφείλεται η ανάπτυξη της αγοράς, είναι ο αυξανόμενος όγκος κυκλοφορίας στους δρόμους και ο αυξανόμενος αριθμός αυτοκινήτων», επισήμανε η Research and Markets.

«Επιπλέον, η ανάγκη για σιδηροδρομικές γέφυρες αυξάνεται ως αποτέλεσμα της ανάπτυξης των σιδηροδρομικών δικτύων και της αυξανόμενης έμφασης στις συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα για την ανάπτυξη της υποδομής μεταφορών» υπογράμμισε.

Η έκθεση κατέγραψε πλεονεκτήματα στην Ασία-Ειρηνικό και υποστήριξε ότι άλλες περιοχές που δίνουν έμφαση στις κατασκευές σιδηροδρομικών υποδομών θα δουν επίσης ανάπτυξη στον τομέα.

«Λόγω της αυξανόμενης αστικοποίησης και των αυξημένων επενδύσεων σε υποδομές, η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού αναμένεται να κατέχει ένα μεγάλο μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς γεφυρών », ανέφερε η έκθεση.

«Τα περισσότερα από τα μεγάλα έργα υποδομής υπό ανάπτυξη ήταν σιδηροδρομικές γραμμές, όπως αυτά στη Νορβηγία και τη Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ασία και τη Νοτιοανατολική Ασία και την Ιαπωνία».

Η Ινδία αναφέρθηκε ως η χώρα με τα περισσότερα έργα υποδομής αξίας άνω των 25 εκατ. δολ. Όσον αφορά την Ασία-Ειρηνικό, η έκθεση αναφέρει ότι η περιοχή πρόκειται να «κυριαρχήσει» στην αγορά κατασκευής γεφυρών. «Η αστικοποίηση, η αύξηση του πληθυσμού και η οικονομική ανάπτυξη συμβάλλουν στην άμεση ζήτηση για νέες και αναβαθμισμένες υποδομές», ανέφερε.

Η Κίνα βρέθηκε στην κορυφή της λίστας των χωρών με την υψηλότερη συνολική αξία έργων υποδομής σε ανάπτυξη ή εκτέλεση, η οποία ξεπερνά τα 5 τρισ. δολ. Οι ΗΠΑ και η Ινδία είχαν περίπου το ήμισυ αυτής της αξίας, 2 τρισ. δολ. έκαστη.

Σχετικά Άρθρα