MENU

Νέα φθηνότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από τη Rivian

Ετοιμάζει τις πρώτες παραδόσεις στο α' εξάμηνο του 2026

Την παρουσίαση των νέων μικρότερων και κυρίως φθηνότερων ηλεκτρικών οχημάτων SUV και R3 crossover παρουσίασε η Rivian, η οποία στοχεύει να ξεκινήσει την παραγωγή του R2 στο εργοστάσιό της στις ΗΠΑ και να επισπεύσει τις παραδόσεις μέχρι το α’ εξάμηνο του 2026.

Η αρχική τιμή του R2 των 45.000 δολαρίων είναι πολύ χαμηλότερη από τα κορυφαία SUV και pickup R1 της εταιρείας. Το νέο όχημα θεωρείται κρίσιμο για την επιτυχία της Rivian εν μέσω μιας απότομης επιβράδυνσης της ζήτησης EV λόγω των υψηλών επιτοκίων. Τα ηλεκτρικά οχήματα είναι συνήθως πιο ακριβά από τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα.

Τα προηγούμενα σχέδια

Η Rivian είχε προηγουμένως σχεδιάσει να λανσάρει το R2 – μια πενταθέσια έκδοση του μεγαλύτερου SUV R1S της αυτοκινητοβιομηχανίας με εμβέλεια άνω των 300 μιλίων (483 χιλιόμετρα).

Η Rivian είχε δηλώσει ότι το R2 θα κυκλοφορούσε το 2026, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά τελικά ανακοίνωσε ότι ξεκινώντας την παραγωγή στο Normal του Ιλινόις και επιτάχυνε το χρονοδιάγραμμά του μέχρι το πρώτο εξάμηνο εκείνου του έτους.

«Είμαστε σε θέση να επιτύχουμε αυτόν τον επιταχυνόμενο συγχρονισμό αξιοποιώντας τις παραγωγικές μας δυνατότητες στο Normal, χρησιμοποιώντας το εργοστάσιό μας στο Ιλινόις για να λανσάρουμε το R2 και να το φέρουμε στην αγορά όσο πιο γρήγορα μπορούμε», δήλωσε ο CEO RJ Scaringe.

Σχετικά Άρθρα