MENU

Ψηφιακός εκσυγχρονισμός αξίας 952 εκατ. δολ. για την British Airways

Μεταξύ άλλων θα προσφέρει και νέα εφαρμογή για κινητά

Η British Airways θα δαπανήσει 750 εκατ. λίρες (952 εκατ. δολάρια) για βελτιώσεις στην τεχνολογία πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένης της αναμόρφωσης του ιστότοπού της, στο πλαίσιο της προσπάθειας εκσυγχρονισμού της αεροπορικής εταιρείας, ύψους 7 δισ. λιρών.

Ο αερομεταφορέας, που ανήκει στον αεροπορικό όμιλο IAG SA, θα κυκλοφορήσει επίσης μια νέα εφαρμογή για κινητά και θα αναβαθμίσει τα ψηφιακά του συστήματα για να βελτιώσει την απόδοση στην ώρα του. Τα 750 εκατ. στερλίνες θα δαπανηθούν τα επόμενα τρία χρόνια και οι πελάτες θα αρχίσουν να βλέπουν τις βελτιώσεις μέχρι το τέλος του 2024, ανέφερε.

«Απαρχαιωμένο» το σύστημα λειτουργίας

Οι επανειλημμένες τεχνολογικές αποτυχίες έχουν οδηγήσει σε ακυρώσεις πτήσεων, ενώ η υποτονική διαδικτυακή εμπειρία για τους πελάτες και οι ατελείς επιδόσεις στην ώρα τους στο πολυσύχναστο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου έχουν αφήσει πίσω τους ανταγωνιστές. Τμήματα της ιστοσελίδας της British Airways είναι ηλικίας άνω των 20 ετών, όπως παραδέχθηκε η εταιρεία σε πρόσφατη εκδήλωση.

“Πρόκειται για τον πιο σημαντικό μετασχηματισμό στην ιστορία μας”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Sean Doyle. “Πολλές επενδύσεις, πολλές βελτιώσεις”.

Οι δαπάνες αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για επενδύσεις σε όλες τις δραστηριότητες του αερομεταφορέα, προκειμένου να αποκατασταθεί η φήμη του, η οποία έχει αμαυρωθεί καθώς αγωνίζεται να ανταγωνιστεί τους οικονομικούς ανταγωνιστές, όπως η EasyJet Plc. Ο αερομεταφορέας σχεδιάζει επίσης να επενδύσει στο στόλο του με νέα καθίσματα για πτήσεις μικρών αποστάσεων και να αναβαθμίσει τα σαλόνια του μετά από ένα έτος ρεκόρ κερδών για τη μητρική εταιρεία IAG.

Σχετικά Άρθρα