MENU

Νέο ρεκόρ στις ΗΠΑ: Προσθήκη 32 GW ηλιακής ενέργειας το 2023

Η συνολική εγκατεστημένη ηλιακή ισχύς έφτασε στα 177 GW

Ρεκόρ νέας προσθήκης ηλιακής ενέργειας το 2023 για τις ΗΠΑ στα 32 GW, σηματοδοτώντας μια αύξηση της τάξεως του 37% από το προηγούμενο ρεκόρ που σημειώθηκε το 2021 και αύξηση 51% από το 2022. Η συνολική εγκατεστημένη ηλιακή ισχύ στις Ηνωμένες Πολιτείες έφτασε στα 177 GW.

Σύμφωνα με το «US Solar Market Insight 2023 Year-in-Review» που κυκλοφόρησε από την Ένωση Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας (SEIA) και την Wood Mackenzie, μόνο ο τομέας κοινής ωφέλειας πρόσθεσε 22,5 GW νέας ισχύος, ενώ σχεδόν 800.000 Αμερικανοί πρόσθεσαν ηλιακή ενέργεια στα σπίτια τους.

«Αν οι ομοσπονδιακές πολιτικές μας για την καθαρή ενέργεια διατηρήσουν μια συνέπεια, η συνολική εγκατάσταση ηλιακής ενέργειας θα τετραπλασιαστεί τα επόμενα 10 χρόνια. Πρέπει να προστατεύσουμε και να βελτιστοποιήσουμε τις πολιτικές που οδηγούν αυτές τις επενδύσεις και δημιουργούν θέσεις εργασίας», δήλωσε η πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της SEIA Abigail Ross Hopper.

Εκτιμήσεις και προβλέψεις

Η συνολική ηλιακή χωρητικότητα των ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθεί στα 673 GW έως το 2034, αρκετή για να τροφοδοτήσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια σπίτια.

Η έκθεση περιλαμβάνει σενάρια προβλέψεων που δείχνουν πώς κατάλληλες πολιτικές και οικονομικοί παράγοντες θα μπορούσαν να επηρεάσουν την αγορά ηλιακής ενέργειας. Κορυφαίο στέλεχος της Wood Mackenzie στον κλάδο τόνισε ότι η αυξημένη σταθερότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας, η περισσότερη χρηματοδότηση και τα χαμηλότερα επιτόκια θα δημιουργήσουν αύξηση των προοπτικών κατά 17%. Αντίθετες πολιτικές θα έφερναν μειωμένα αποτελέσματα.

Σχετικά Άρθρα