MENU

«Ναι μεν, αλλά» για το ηλεκτρικό μέλλον των αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ACEA

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης δεν θα αμφισβητήσουν την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να απαγορεύσει τα οχήματα που χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα από το 2035, ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει τις φετινές ευρωπαϊκές κοινοβουλευτικές εκλογές, δήλωσε ο επικεφαλής της ένωσης ACEA Luca de Meo.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, ο Luca de Meo, πρόεδρος της ACEA, της ευρωπαϊκής ένωσης αυτοκινητοβιομηχανιών, δήλωσε ότι η ευθύνη της αυτοκινητοβιομηχανίας “ως επιχειρηματικοί ηγέτες… δεν είναι να διαφωνήσουμε με τον κανονισμό.

“Δεν αμφισβητούμε το 2035”, δήλωσε ο de Meo, ο οποίος είναι επίσης διευθύνων σύμβουλος της Renault. “Τώρα πρέπει να ασχοληθούμε με το θέμα. Η απαγόρευση των αυτοκινήτων με ορυκτά καύσιμα το 2035 είναι δυνητικά εφικτή, αλλά πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις”, πρόσθεσε.

Η επιβράδυνση της αύξησης της ζήτησης για ηλεκτρικά οχήματα έχει αυξήσει την πίεση στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία να μειώσει το κόστος και να αναπτύξει πιο προσιτά οικονομικά μοντέλα, καθώς νέοι κινέζοι ανταγωνιστές καταφθάνουν με μοντέλα χαμηλότερου κόστους.

Οι κατασκευάστριες έχουν επανειλημμένα υποστηρίξει ότι χρειάζονται περισσότερες κρατικές επιδοτήσεις και διεύρυνση των υποδομών φόρτισης, προκειμένου να τονωθεί η ζήτηση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και να ενθαρρυνθεί η μαζική υιοθέτηση.

Σχετικά Άρθρα