MENU

Ryanair: Γιατί ψαλιδίζει τα καλοκαιρινά της δρομολόγια

Τι άλλαξε στον προγραμματισμό της ως προς την παραλαβή Boeing

Ακόμα λιγότερα αεροπλάνα Boeing από όσα αναμενόταν, θα παραλάβει η Ryanair μέχρι το τέλος Ιουνίου σύμφωνα με τον CEO Michael O’Leary κάτι που θα οδηγήσει την αεροπορική εταιρεία να κάνει περικοπές στα καλοκαιρινά της δρομολόγια στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν.

Η εταιρεία με βάση το Δουβλίνο είναι η πρώτη στην Ευρώπη που προειδοποιεί για προβλήματα εξαιτίας της όλο και πιο βαθιάς κρίσης μετά από ρυθμιστική οδηγία ή οποία της απαγορεύει την παραγωγή των αεροσκαφών Boeing 737 MAX από τις 5 Ιανουαρίου όταν συνέβη μία έκρηξη σε ένα καινούριο MAX 9 της Alaska Airlines.

Η Ryanair ήταν να παραλάβει 57 Boeing MAX 8200 μέχρι τα τέλη Απριλίου αλλά μόλις πριν μία εβδομάδα η Boeing την ενημέρωσε ότι τελικά θα παραλάβει περίπου 50 μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Αυτό όμως τώρα μπορεί να αλλάξει σύμφωνα με τον O’Leary.

«Δεν ξέρουμε πόσα αεροσκάφη θα πάρουμε από την Boeing» είπε σε ενημέρωση δημοσιογράφων. «Είμαστε αρκετά σίγουροι ότι θα πάρουμε 30-40, ενώ πιστεύαμε για τουλάχιστον 40-45. Τώρα δεν έχουμε την πεποίθηση ότι θα πάρουμε μεταξύ 45-50» συμπλήρωσε.

Σε μία δήλωση στο Reuters η Boeing επιβεβαίωσε ότι ενημέρωσε κάποιες αεροπορικές ότι οι παραδόσεις μπορεί να καθυστερήσουν καθώς η εταιρεία θέλει να σιγουρευτεί ότι τα αεροπλάνα θα πληρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Ντόμινο αλλαγών

Η καθυστέρηση των παραδόσεων σημαίνει ότι η Ryanair ενδεχομένως αφαιρέσει κάποιες πτήσεις από τα καλοκαιρινά της δρομολόγια μειώνοντας τη συνολική της χωρητικότητα σε ένα καλοκαίρι που αναμένεται τα ταξίδια να κάνουν ιστορικό ρεκόρ.

«Αν πάρουμε μόνο 40 αεροπλάνα μέχρι το τέλος Μαρτίου θα πρέπει να ανακοινώσουμε μικρές περικοπές στα δρομολόγια μας» είπε ο επικεφαλής της Ryanair. Αυτό σημαίνει ότι η Ryanair μάλλον θα μεταφέρει μόνο 200 εκατ. Επιβάτες από το λογιστικό έτος που ξεκινάει τον Απρίλιο έναντι 205 εκατ. που είχε προϋπολογισθεί.

Περαιτέρω μείωση της χωρητικότητας πιθανό να κάνει τον αερομεταφορέα λιγότερο ανταγωνιστικό έναντι άλλων low budget ανταγωνιστών όπως η easyJet

Σχετικά Άρθρα