MENU

Wood Mackenzie: Σε επίπεδα ρεκόρ οι παραγγελίες ανεμογεννητριών στην Κίνα

Το 2023 άγγιξαν τα 100 GW

Νέο ρεκόρ κατέγραψαν οι παραγγελίες ανεμογεννητριών στην Κίνα το 2023, αγγίζοντας τα 100 GW, σύμφωνα με έρευνα της Wood Mackenzie.

Η έκθεση που αναμεταδίδει το renewsbiz, διαπίστωσε πως πρόκειται για δεύτερη συνεχή χρονιά που οι παραγγελίες εξασφάλισαν σε ετήσια βάση περισσότερα από 90 GW.

Ωστόσο, η WoodMac σημείωσε ότι ο ισχυρός όγκος παραγγελιών, δεν έχει ακόμη μεταφραστεί σε εγκαταστάσεις. Μόνο οι μισές από τις παραγγελίες στροβίλων του 2022 έχουν εκτελεστεί μέχρι το τέλος του 2023.

Τα μερίδια των κατασκευαστών

Η κινεζική εταιρεία κατασκευής ανεμογεννητριών Goldwind εξασφάλισε το 17,7%, σηματοδοτώντας την επιστροφή της στην κορυφή μετά από δύο χρόνια, λόγω της σταθερής της επίδοσης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η Envision ήταν δεύτερη με 17,4%, ακολούθησε στην τρίτη θέση η Mingyang με 16,1% και κατείχε τη θέση της ως ο κορυφαίος προμηθευτής υπεράκτιων ανεμογεννητριών. Οι Windey, SANY, CRRC, DEC, CSSC Haizhuang, SEWind και United Power συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα.

Τέλος, παρά την ισχυρή πρόσληψη παραγγελιών, η WoodMac σημείωσε ότι η τιμολόγηση των στροβίλων έφτασε σε νέο χαμηλό στην Κίνα, μειώνοντας την οικονομική απόδοση των ΟΕΜ (Original Equipment Manufacturer). Αυτό οφειλόταν, εν μέρει, στον έντονο ανταγωνισμό που μείωσε τις τιμές των στροβίλων καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023.

Σχετικά Άρθρα