MENU

TUI Group: Εγκαταλείπει το Χρηματιστήριο του Λονδίνου

Η αποχώρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο

Ο TUI Group, ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός όμιλος της Ευρώπης, αποφάσισε να εγκαταλείψει το Χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE) και ως εκ τούτου οι μετοχές του θα διαπραγματεύονται πλέον στην αγορά της Φρανκφούρτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας το 98,35% των μετόχων υποστήριξε την πρόταση για αποχώρηση από τη βρετανική κεφαλαιαγορά.

Η διαδικασία αποχώρησης από το LSE αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο.

Η πρόταση δρομολογήθηκε με σκοπό να δημιουργήσει μια πιο απλή δομή διαπραγμάτευσης της μετοχής που θα βελτιώσει και τη ρευστότητα της εταιρίας.

Αποδυναμώνεται η λονδρέζικη κεφαλαιαγορά

Η κίνηση αναμένεται να προκαλέσει σημαντικό “πλήγμα” στο LSE, που έχει χάσει αρκετές σημαντικές εταιρείες από το ταμπλό της τα τελευταία χρόνια, ενώ ταυτόχρονα δυσκολεύεται να προσελκύσει νέα μέλη.

Μια από τις πιο ηχηρές αποχωρήσεις ήταν η απόφαση της Ryanair Holdings, το 2021, να σταματήσει να διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου επικαλούμενη τα προβλήματα και τις επιπλοκές που έχει δημιουργήσει το Brexit.

Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία στοιχημάτων Flutter δήλωσε ότι θα αλλάξει την κύρια εισαγωγή της από το Λονδίνο, επιλέγοντας το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με τους μετόχους να ψηφίζουν για την πρόταση τον Μάιο.

Πέρυσι, η εταιρία σχεδιασμού μικροτσίπ Arm Holdings, με έδρα το Κέμπριτζ, σνόμπαρε το Λονδίνο υπέρ της εισόδου στο Nasdaq στη Νέα Υόρκη, σε μια από τις μεγαλύτερες αρχικές δημόσιες προσφορές των τελευταίων ετών.

Σχετικά Άρθρα