MENU

Άφησα τη δουλειά μου στην τεχνολογία με αποδοχές 195.000 δολ. για να ανοίξω wine bar

Δουλεύω 12 ώρες και δεν έχω ασφάλιση υγείας, αλλά ποτέ δεν ήμουν πιο ευτυχισμένη

Η 34χρονη Shanna Nasiri αποφάσισε, να εγκαταλείψει τη δουλειά της στην τεχνολογία όταν δεν ένιωθε πλέον ότι την ικανοποιούσε και αποφάσισε να ανοίξει ένα wine bar στο Williamsburg, που ονομάζεται With Others. Να πως περιγράφει την εμπειρία της.

“Η πρώτη μου δουλειά ήταν να εργάζομαι για την ομάδα εταιρικών εγχειρημάτων στην Qualcomm. Μετά από αυτό, δούλεψα σε ημιαγωγούς για μερικά χρόνια. Στη συνέχεια, επέστρεψα στη σχολή επιχειρήσεων και έπιασα δουλειά στο μάρκετινγκ προϊόντων για μια εταιρεία τεχνολογίας.

Μου άρεσαν ορισμένες πτυχές αυτού που έκανα. Τα προνόμια ήταν σημαντικά. Είχα πλήρη οφέλη. Και υπήρχε ο μισθός. Έβγαζα περίπου 200.000 δολ. τη στιγμή που έφυγα, συν μπόνους. Έχω επίσης πολλές επιλογές μετοχών. Αλλά δεν ήμουν δημιουργικά γεμάτη. Δεν μου άρεσε αυτό που έκανα. Ένιωθα αμήχανα να πω στους ανθρώπους ότι έκανα μάρκετινγκ προϊόντων για ρυθμιστικές τεχνολογικές νεοφυείς επιχειρήσεις. Αισθανόμουν ότι μιλούσα διαφορετική γλώσσα.

Εκείνη την εποχή, χώρισα. Απλώς αποδέχτηκα τη ζωή μου όπως ήταν και σκέφτηκα ότι δεν θα μπορούσε ποτέ κανείς να είναι απόλυτα ευτυχισμένος στη δουλειά του.

Αυτό άρχισε να αλλάζει όταν έγινα 30

Γύρω στα 30ά μου γενέθλια, άρχισα να έχω αυτές τις υπαρξιακές αναζητήσεις. Είχα μετακομίσει πρόσφατα από το Σαν Φρανσίσκο στη Νέα Υόρκη. Αυτό ήταν επίσης ακριβώς στην αρχή του COVID, οπότε είχα πολύ χρόνο μόνη για να σκεφτώ.

Έβλεπα αυτόν τον νέο κόσμο στη Νέα Υόρκη, με τόσες πολλές διαφορετικές καριέρες. Στο Σαν Φρανσίσκο, γνώριζα πολλούς ιδρυτές τεχνολογίας. Αλλά όταν μετακόμισα στη Νέα Υόρκη, άρχισα να βλέπω ότι η επιχειρηματικότητα θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη σημασία.

Πάντα φανταζόμουν το άνοιγμα ενός χώρου, αλλά δεν ήταν κάτι που πίστευα ότι θα έκανα πραγματικά. Άφησα τη δουλειά μου στην τεχνολογία για να ξεκινήσω τη δική μου επιχείρηση.

Μετακόμισα στο Williamsburg το 2021. Ήταν ακόμα αρκετά έρημο εκείνη την εποχή. Υπήρχαν πολλές κενές βιτρίνες. Πήγαινα σε αυτές τις μεγάλες βόλτες και άρχιζα να φαντασιώνομαι τι θα έκανα με τον χώρο.

Πάντα ήμουν παθιασμένη με τη φιλοξενία. Μου αρέσει να επιμελούμαι ένα περιβάλλον. Έχω εμμονή με τις μικρές λεπτομέρειες όπως γυάλινα σκεύη, μουσική, φωτισμό . Μεγάλωσα σε μια οικογένεια όπου η μαμά και η γιαγιά μου έκαναν τεράστια πάρτι όλη την ώρα και ήμουν η μίνι οικοδεσπότης. Νομίζω ότι υπάρχει μια αίσθηση μεσανατολικής φιλοξενίας που είναι ενσωματωμένη μέσα μου.

Το ταξίδι μου στον “κόσμο” του κρασιού ξεκίνησε σε νεαρή ηλικία. Ο πατριός μου μάζευε Pinot Noir περιορισμένης παραγωγής. Με μύησε στο κρασί και με δίδαξε στα μυστικά της τέχνης.
Όταν το σκέφτομαι τώρα, ήταν αρκετά θρασύ να ξεκινήσω ένα wine bar. Αλλά ήταν η περίοδος του COVID, και η ζωή φαινόταν τόσο σύντομη και πολύτιμη. Ήθελα να αποδείξω στον εαυτό μου ότι μπορώ να το κάνω.

Ήταν ένα τεράστιο άλμα

Έτσι, το καλοκαίρι του 2022, έπιασα δουλειά σε ένα wine bar στο Μπρούκλιν για να δω πώς ήταν. Ήμουν τόσο παθιασμένη . Μετά από αυτό, άρχισα να ακολουθώ την οινική μου εκπαίδευση και πήρα την πιστοποίηση Wine and Spirit Education Trust, η οποία είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη . Έπιασα δουλειά σε ένα οινοπωλείο. Και δεσμεύτηκα πλήρως να ανοίξω το δικό μου μπαρ.

Η εμπειρία στην τεχνολογία αποδείχθηκε χρήσιμη

Πολλές από τις προηγούμενες εργασίες μου ήταν χρήσιμες καθώς έφτιαχνα το μπαρ. Ήξερα πώς να διαχειρίζομαι ομάδες. Πάντα εργαζόμουν με αυτό τον τρόπο, οπότε είχα εμπειρία να αναλαμβάνω πολλές ευθύνες και να δουλεύω με περιορισμένους πόρους.

Άρχισα να ζητάω από όλους να με συστήσουν σε επιχειρηματίες και να ρωτάω για τους εργολάβους τους, τους πράκτορές και τους υδραυλικούς τους.
Χρησιμοποίησα τα δικά μου χρήματα και άνοιξα το μπαρ με πολύ μικρό προϋπολογισμό.

Μου πήρε ένα χρόνο για να βρω το χώρο τον οποίο τον Ιούνιο του 2023 και ξεκίνησα την κατασκευή τον Οκτώβριο του 2023.

Ανοίξαμε τον Μάρτιο φέτος. Ήταν απίστευτο. Είναι πέρα ​​από οτιδήποτε μπορούσα να φανταστώ.

Γρήγορα έγινε το στέκι της γειτονιάς

Επανεπενδύω συνεχώς στο μπαρ. Για παράδειγμα, η κατασκευή της πίσω αυλής έγινε τρεις μήνες μετά το άνοιγμα. Μετά από αυτό, έκτισα το υπόγειο και το κελάρι. Στη συνέχεια επένδυσα στην πρόσληψη ενός γενικού διευθυντή και στην ανάπτυξη της λίστας κρασιών.

Ήταν μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο ζωής μου

Δεν έχω ασφάλεια υγείας. Δουλεύω πιθανώς 12ωρες μέρες. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που πρέπει να κάνετε όσον αφορά τη συντήρηση. Και δουλεύω υπηρεσία κάθε βράδυ.

Στην τεχνολογία, θα μπορούσα να δουλέψω από οπουδήποτε. Ταξίδευα πολύ και δούλευα εξ αποστάσεως. Τώρα, έχω ένα φυσικό χώρο. Δεν έχω μετακινηθεί σε ακτίνα μεγαλύτερη των 20 μιλίων από τα Χριστούγεννα και δεν έχω κανένα σχέδιο.

Αλλά νιώθω ότι είναι αυτό που πάντα έπρεπε να κάνω. Δουλεύω πολύ περισσότερες ώρες από ό,τι στην τεχνολογία, αλλά δεν μου φαίνεται τόσο δύσκολο.”

Σχετικά Άρθρα