MENU

Αποδίδουν τα μέτρα του ΟΑΣΘ για τη μείωση της εισιτηριοδιαφυγής και την αύξηση των εισπράξεων

Αντικατάσταση 18 μισθωμένων λεωφορείων του 2009, με ισάριθμα νεότερα - Τα βασικά τους χαρακτηριστικά

Μείωση της εισιτηριοδιαφυγής, αύξηση στις εισπράξεις του ΟΑΣΘ από τα προτυπωμένα εισιτήρια σε ποσοστό 67,19% και 37,44% από τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών καταγράφονται από την 1η Οκτωβρίου έως και τις 18 του μηνός, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό.

Σε αυτόν τον άξονα κινείται η απόδοση των μέτρων που έχει πάρει ο Οργανισμός σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση που παρείχε στον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστο Σταϊκούρα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Κώστας Ταγγίρης.

Στο πλαίσιο της σημερινής (25/10) επίσκεψης του κ. Σταϊκούρα στο αμαξοστάσιο του Οργανισμού στη Σταυρούπολη, έγινε επιθεώρηση των δεκαοκτώ λεωφορείων του ΟΑΣΘ, τα οποία θα αρχίσουν να δρομολογούνται άμεσα, αντικαθιστώντας ισάριθμα παλαιότερα.

Ειδικότερα, ο ΟΑΣΘ αντικαθιστά 18 μισθωμένα λεωφορεία του 2009, με ισάριθμα νεότερα. Τα λεωφορεία που αντικαθίστανται είναι όλα 12 μέτρων και 100 επιβατών. Η αντικατάσταση γίνεται από εννιά 12μετρα λεωφορεία και από εννιά λεωφορεία 18 μέτρων και 150 επιβατών. Με την αντικατάσταση αυτή, ο ΟΑΣΘ όχι μόνο θα διαθέτει νεότερα λεωφορεία, αλλά και περισσότερα αρθρωτά, στα οποία υπάρχει έλλειψη.

Τα νεότερα λεωφορεία, είναι καλύτερης λειτουργικής κατάστασης, σε σύγκριση με αυτά που αντικαθιστούν και θα βελτιώσουν την εξυπηρέτηση των επιβατών τόσο με όρους μεταφορικής ικανότητας -καθώς ο ΟΑΣΘ θα διαθέτει περισσότερα αρθρωτά λεωφορεία- όσο και με όρους ποιότητας και αξιοπιστίας. Και τα 18 λεωφορεία θα αρχίσουν να κυκλοφορούν από την ερχόμενη Παρασκευή, 1η Νοεμβρίου.

Από την πλευρά του ο υπουργός τόνισε ότι το ΥΠΟΜΕ καταβάλλει μια συντονισμένη προσπάθεια ώστε, μέρα με τη μέρα, η ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει ο ΟΑΣΘ στους συμπολίτες μας να αναβαθμίζεται.

Σχετικά Άρθρα