MENU

Θ. Σκυλακάκης: Εντός 10 ημερών οι ανακοινώσεις για τις ώρες εφαρμογής του νέου φθηνότερου τιμολογίου ρεύματος

Εκτίμηση του υπουργού για αποκλιμάκωση των τιμών ρεύματος το Νοέμβριο

Σε λίγες μέρες αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τις ώρες εφαρμογής του νέου φθηνότερου τιμολογίου ρεύματος, που θα αντικαταστήσει το γνωστό «νυχτερινό». Όπως δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Θόδωρος Σκυλακάκης, η αλλαγή αυτή αποσκοπεί στη μείωση της ζήτησης κατά τις βραδινές ώρες και την επίτευξη χαμηλότερων τιμών, με την υπουργική εκτίμηση να δείχνει πιθανή αποκλιμάκωση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας τον Νοέμβριο.

Ο νέος τιμοκατάλογος ρεύματος θα προσαρμόζεται εποχικά, με τις ώρες χαμηλής χρέωσης να υπολογίζονται προσεκτικά ώστε να επιτυγχάνεται η βέλτιστη εξοικονόμηση. Ωστόσο, σε σχετική ερώτηση αναφορικά με την πρακτικότητα της φθηνότερης μεσημεριανής τιμολόγησης για τους εργαζόμενους, ο κ. Σκυλακάκης σχολίασε πως η προτεραιότητα παραμένει η μείωση του γενικού κόστους. Σημείωσε επίσης ότι οι ενεργειακές ανάγκες για το μεσημεριανό μαγείρεμα είναι υψηλότερες από την κατανάλωση για πλυντήρια και άλλες οικιακές συσκευές.

«Πράσινο» και «Μπλε» Τιμολόγιο: Τι να επιλέξει ο καταναλωτής;

Ο υπουργός τόνισε τη σημασία της γνώσης των τιμών ως μέσο προστασίας των καταναλωτών από τα κόλπα μάρκετινγκ, εξηγώντας ότι το «πράσινο» και «μπλε» τιμολόγιο διαφοροποιούνται ως προς τη σταθερότητα και το εύρος των καλύψεων, ενώ συμβουλεύει τους πολίτες να επιλέγουν βάση πραγματικών αναγκών. Συγκεκριμένα, ο κ. Σκυλακάκης τόνισε πως «το πράσινο τιμολόγιο ξεκαθάρισε ποιες είναι οι τιμές ενέργειας και η γνώση των τιμών προστατεύει τους καταναλωτές, ωστόσο κάποιος που θα ήθελε να έχει μεγαλύτερη κάλυψη από τα σκαμπανεβάσματα των τιμών θα διαλέξει το μπλε».

Σχετικά Άρθρα