MENU

Ποιο νησί της Μεσογείου λαμβάνει μέτρα κατά του υπερτουρισμού

Προσελκύει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες την ημέρα


Στον περιορισμό των ακτοπλοϊκών δρομολογίων, τα οποία κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου φθάνουν από την ηπειρωτική Ιταλία στο Κάπρι κάθε δέκα λεπτά, προσανατολίζονται οι αρχές, προκειμένου να μειώσουν τον αριθμό των επισκεπτών.

Τα πλοία, που φτάνουν αυτή τη στιγμή στο νησί ανοιχτά της Νάπολης κάθε δέκα λεπτά κατά τη διάρκεια της, σύντομα θα πλεύσουν λιγότερο συχνά.

Στο τραπέζι των συζητήσεων υπάρχει πρόταση, ώστε στο μέλλον οι αφίξεις να έχουν διαφορά τουλάχιστον 20 λεπτών για να μην υπάρχει συνωστισμός στο λιμάνι. Ωστόσο, η τελική απόφαση για το αν θα ανατραπεί ο κανόνας των δέκα λεπτών για τα πλοία, που ισχύει από το 1990, εκκρεμεί ακόμη.

Το Κάπρι είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ιταλίας. Το νησί, που έχει λιγότερους από 15.000 μόνιμους κατοίκους, προσελκύει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες την ημέρα την υψηλή περίοδο. Πέρυσι ο αριθμός ξεπέρασε τα 2,7 εκατ. Η διέλευση από την ηπειρωτική χώρα, συνήθως από τη Νάπολη, διαρκεί περίπου μία ώρα.

Ο δήμαρχος του Κάπρι Πέπε Φάλκο ζήτησε, επίσης, να προχωρήσει νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει στις τοπικές αρχές μεγαλύτερη ελευθερία να διαχειρίζονται τη ροή των επισκεπτών.

Σε αρκετούς ιταλικούς προορισμούς διακοπών, η δυσαρέσκεια για τον μεγάλο αριθμό τουριστών κλιμακώνεται. Η Βενετία προσπαθεί τώρα να το αντιμετωπίσει επιβάλοντας χρέωση για τους ημερήσιους επισκέπτες. Στην παλιά πόλη της Φλωρεντίας, το δημοτικό συμβούλιο λαμβάνει μέτρα κατά της ενοικίασης διαμερισμάτων μέσω πλατφορμών όπως η Airbnb.

Σχετικά Άρθρα