MENU

Τρία πράγματα που πρέπει να κάνουν οι νεοπροσληφθέντες για να διακριθούν στην εργασία τους

Τι λένε οι ειδικοί του Salesforce και της American Express

Το να ξεκινήσετε μια νέα δουλειά μπορεί να είναι συναρπαστικό και αλλά παράλληλα και τρομακτικό.
Ενώ ορισμένοι εργοδότες μπορεί να έχουν ισχυρές διαδικασίες ενσωμάτωσης, η υποστήριξη κατά την έναρξη μιας νέας εργασίας μπορεί να διαφέρει.

Ανεξάρτητα από αυτό, το να ξεκινήσουν με το «δεξί» και να προετοιμαστούν για την επιτυχία είναι ζωτικής σημασίας για τους νέους υπαλλήλους.

«Αυτές οι πρώτες εβδομάδες μιας νέας δουλειάς μπορούν πραγματικά να δώσουν τον τόνο για το επόμενο κεφάλαιο της καριέρας σας», αναφέρει η Lori Castillo Martinez, εκτελεστική αντιπρόεδρος ταλέντων και ανάπτυξης στη Salesforce.

Η Castillo Martinez τονίζει ότι ο στόχος της στη Salesforce, η οποία απασχολεί πάνω από 70.000 υπαλλήλους, είναι να βοηθήσει τους νεοπροσληφθέντες να ενσωματωθούν στην εταιρική κουλτούρα γρήγορα και αποτελεσματικά. Καμία διαδικασία ενσωμάτωσης δεν θα είναι πανομοιότυπη, αλλά πολλές από τις στρατηγικές που επισημαίνει η Martinez, μπορούν να εφαρμοστούν σε οποιαδήποτε εταιρεία.

Το ποσοστό των ανθρώπων που αναζητούν δουλειά στις ΗΠΑ έφτασε στο 28%, σε υψηλό δεκαετίας, , τον Αύγουστο, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Νέας Υόρκης για τους καταναλωτές.

Στο πλαίσιο αυτό περισσότερες από τις μισές αμερικανικές εταιρείες που συμμετείχαν σε έρευνα από τον Robert Half, μια εταιρεία προσλήψεων και στελέχωσης, ισχυρίζονται ότι σχεδιάζουν προσλήψεις το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Αυτά είναι τα τρία πράγματα που οι επαγγελματίες που εργάζονται με νεοπροσληφθέντες εκτιμούν ότι πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα για οποιονδήποτε ξεκινήσει μια νέα δουλειά

Υπολογίστε τα “logistics”

Από την πρώτη μέρα στη νέα εργασία, οι νέοι υπάλληλοι θα πρέπει να αρχίσουν να σκέφτονται τον τρόπο που θα επιτύχουν, τονίζει η Sonia Cargan chief talent officer στην American Express. Για την ίδια ξεκινά με τον υπολογισμό των logistics της εργασίας που είναι ειδικά για τη νέα ομάδα και την εταιρεία στην οποία συμμετέχετε.

Προτείνει να κάνετε ερωτήσεις στον διευθυντή σας, όπως πώς προτιμά να επικοινωνεί η ομάδα σας; Πώς είναι να δουλεύεις σε αυτή την ομάδα; Πώς είναι το στυλ ηγεσίας σας;

Παράλληλα προσθέτει ότι ο νέος εργαζόμενος θα πρέπει να ρωτά πότε γίνονται οι συναντήσεις της ομάδας και ποια εσωτερικά συστήματα είναι τα πιο σημαντικά για εξοικείωση.

Οικοδομήστε σχέσεις

Ξεκινήστε να παρατηρείτε, να κάνετε ερωτήσεις, να εντοπίζετε άτομα με τα οποία μπορείτε να συνδεθείτε και να κάνετε παρέα.

Κατά την άποψη πολλών οι νεοπροσληφθέντες που ξεχωρίζουν είναι αυτοί που οικοδομούν σχέσεις με τους συναδέλφους. Θα πρέπει να δώσετε προτεραιότητα στο να κάνετε τη δουλειά σας, αλλά η αξιοποίηση των σχέσεων σας επιτρέπει να κάνετε καλά τη δουλειά σας, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Οι σχέσεις δεν πρέπει να είναι μόνο με μάνατζερ ή άτομα σε υψηλότερες θέσεις. Στη Salesforce, οι νέοι υπάλληλοι αποκτούν επαφή και με άτομα που δεν ανήκουν στην ομάδα τους τα οποία ωστόσο μπορούν να αποδειχθούν χρήσιμα.

Εξετάστε το ενδεχόμενο να απευθυνθείτε σε συναδέλφους σε παρόμοια ή σχετικά τμήματα, να παρακολουθήσετε κοινωνικές εκδηλώσεις ή να χρησιμοποιήσετε εταιρικές πλατφόρμες επικοινωνίας για να διευρύνεται αυτές τις σχέσεις.

Προσδιορίστε τον σκοπό σας

Είναι σημαντικό να κατανοήσετε την εταιρεία στην οποία συμμετέχετε και πώς μπορείτε να έχετε άμεσο αντίκτυπο στον νέο σας ρόλο.

Το να ξεκινήσετε μια νέα δουλειά είναι «σχεδόν η μόνη φορά που έχετε πραγματικά αυτήν την ευκαιρία να δείτε, δηλαδή, τα πάντα με φρέσκα μάτια, να προσδιορίσετε πραγματικά τον σκοπό σας και ποιος θέλετε να είστε και πώς θέλετε να εμφανιστείτε στην εταιρεία», αναφέρει η Martinez.

Οι νεοπροσληφθέντες που θα διακριθούν επενδύουν χρόνο στην κατανόηση του πλαισίου του οργανισμού και του τρόπου με τον οποίο οι μοναδικές τους δεξιότητες και το υπόβαθρό τους μπορούν να προσθέσουν αξία.

Σχετικά Άρθρα