MENU

«Απολογία» της ΣΤΑΣΥ για το χάος στη γραμμή 3 του Μετρό το πρωί της Πέμπτης (24/10)

Ο συνωστισμός προκλήθηκε λόγω τεχνικής βλάβης σε δυο διαδοχικούς συρμούς

Το αδιαχώρητο συνέβη σήμερα το πρωί (24/10) στον σταθμό Συντάγματος του μετρό, μιας και από τις 8:00 κι έπειτα, χρονικό σημείο που θεωρείται ώρα αιχμής για το μετρό, δημιουργήθηκε ένας ακραίος κι ασυνήθιστος συνωστισμός. Η αιτία της όλης αναστάτωσης, σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ, ήταν κάποια τεχνικά προβλήματα σε δυο διαδοχικούς συρμούς που κινούνταν εκείνη την ώρα από τον Πειραιά προς τη Δουκίσσης Πλακέντιας.

Ο πρώτος συρμός χρειάστηκε να εκκενωθεί, ενώ ο δεύτερος, που παρουσίασε βλάβη σε θύρες, συνέχισε το δρομολόγιό του μετά την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος.

Τα παραπάνω περιστατικά προκάλεσαν καθυστέρηση στα δρομολόγια μεταξύ 08:21 και 08:36 για τους επιβάτες που βρέθηκαν στις αποβάθρες των σταθμών της Γραμμής 3, με κατεύθυνση τη Δουκίσσης Πλακεντίας με τον συνωστισμό να είναι αποπνικτικός. Την ίδια στιγμή χάλασαν και οι κυλιόμενες σκάλες του σταθμού με τα προβλήματα να είναι ακόμα μεγαλύτερα.

Τα δρομολόγια εκτελούνταν κανονικά στις υπόλοιπες κατευθύνσεις. Η κίνηση των συρμών μετά τις 08:36 διεξαγόταν προσωρινά κάθε 1μιση λεπτό, με αποτέλεσμα την εξομάλυνση της κυκλοφορίας μετά από αρκετή ώρα.

Σχετικά Άρθρα