MENU

Στα 25,18 δισ. δολ. τα έσοδα της Tesla στο τρίτο τρίμηνο

Ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών

Καλύτερα από το αναμενόμενο κινήθηκαν τα κέρδη της Tesla για το τρίτο τρίμηνο του έτους, οδηγώντας σε άλμα τη μετοχή κατά 9%.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη ύψους 2,5 δισ. δολαρίων ή 72 σεντς ανά μετοχή, αρκετά υψηλότερα από τα προβλεπόμενα 58 σεντς ανά μετοχή.

Όσον αφορά τα συνολικά έσοδα, αυτά διαμορφώθηκαν στα 25,18 δισ. δολάρια, ελαφρώς χαμηλότερα από τα 25,37 δισ. που περίμεναν οι αναλυτές. Σε ετήσια βάση, ωστόσο, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 8% έναντι των 23,35 δισ. δολαρίων την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Το άλμα στα κέρδη και κυρίως η αύξηση στο περιθώριο κερδοφορίας της εταιρείας, από το εκτιμώμενο 16,8% στο 19,8%, ήταν τα στοιχεία που ικανοποίησαν την αγορά.

Αναφορικά με τους επιμέρους τομείς, τα έσοδα από τον κλάδο αυτοκινήτου αυξήθηκαν κατά 2% στα 20 δισ. δολ., τα έσοδα από την παραγωγή και αποθήκευση ενέργειας εκτοξεύτηκαν κατά 52% στα 2,38 δισ. δολ. και τα έσοδα από τις έτερες υπηρεσίες της εταιρείας κατά 29% στα 2,79 δισ. δολάρια.

Μάλιστα η εταιρεία προέβλεψε ότι οι επιδόσεις του κλάδου ενέργειας θα υπερδιπλασιαστούν σε ετήσια βάση συνολικά το 2024.

Σχετικά Άρθρα