MENU

Στην τελική ευθεία ο Δήμος Χανίων για την ανέγερση οχτώ νέων σχολικών μονάδων

Το ύψος του έργου ανέρχεται στα 42 εκατ. ευρώ

Ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στην ανέγερση 8 νέων σχολικών συγκροτημάτων και την ανάπλαση του πάρκου Ειρήνης και Φιλίας μέσω ΣΔΙΤ, βρίσκεται ο Δήμος Χανίων σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, με την κατάθεση των οριστικών τεχνικών και οικονομικών προσφορών, από ενδιαφερόμενες εταιρείες για την ανάληψη του έργου.

Πρόκειται για το τελικό στάδιο των διαδικασιών, πριν την υπογραφή της σύμβασης και ανάληψης του έργου που όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων «θα είναι το μεγαλύτερο έργο, ύψους 42 εκατ. ευρώ, που θα εκτελείται στην Κρήτη από Δήμο τα επόμενα χρόνια και είναι απολύτως στην τελική του ευθεία» ενώ υπογράμμισε πως έπειτα από τις προθεσμίες που δίνονται στην εταιρεία από τη νομοθεσία «μέσα στο 2025 θα έχουμε την υπογραφή της σύμβασης και την εκκίνηση των εργασιών».

Όπως επισήμανε ο κ. Σημανδηράκης σε τρία χρόνια από σήμερα θα έχουμε 8 νέα σχολεία αλλά και την ανάπλαση του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας καθώς και τη συντήρησή τους για 25 χρόνια μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, ενώ πρόσθεσε ακόμα ότι «οι διαδικασίες ΣΔΙΤ υλοποιούνται με τέτοιο τρόπο, ώστε το χρονοδιάγραμμα των εργασιών, που είναι τα 2 έτη, είναι αυστηρό και δεσμευτικό για τους εργολάβους, οι οποίοι έχουν κάθε λόγο να το τηρήσουν μιας και η εκταμίευση της δαπάνης του έργου, γίνεται μετά την ολοκλήρωση των εργασιών».

Τέλος, ο κ. Σημανδηράκης έκανε λόγο για αναβάθμιση της σχολικής κτιριακής υποδομής του Δήμου Χανίων ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την προηγούμενη δημοτική αρχή και τον πρώην Δήμαρχο, κ. Βάμβουκα για την προετοιμασία που έγινε επί δημαρχίας του, τους εργαζόμενους της Τεχνικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Παιδείας του Δήμου Χανίων αλλά και τους Αντιδημάρχους, Μιχάλη Καλογριδάκη και Αντώνη Βαρδάκη.

Σχετικά Άρθρα