MENU

Οκτώ τρένα μετατράπηκαν σε κλαμπ και ταξίδεψαν στην ολλανδική ύπαιθρο

Στα 50 ευρώ το κόστος της τετράωρης αυτής εμπειρίας

Το Amsterdam Dance Event, ένα ετήσιο φεστιβάλ χορού και τεχνών, πραγματοποιήθηκε φέτος από τις 16 έως τις 20 Οκτωβρίου. Περιλάμβανε ένα πρόγραμμα περίπου 1.000 εκδηλώσεων, από συναντήσεις μελών της βιομηχανίας μέχρι πάνελ συζητήσεων για θέματα όπως το κατά πόσον το clubbing μπορεί να συνεχιστεί σε εμπόλεμες ζώνες.

Τα «raves on rails» αποτελούνταν από οκτώ τρένα που μετατράπηκαν σε νυχτερινά κλαμπ και τα οποία αναχωρούσαν από το Amsterdam Centraal για δρομολόγια διάρκειας τεσσάρων ωρών με DJs και καλλιτέχνες στα βαγόνια. Τα δρομολόγια οργανώθηκαν από το 50:HERTZ, ένα house και techno café στην πλατεία Rembrandt.

Ξεκινώντας με αναχώρηση στις 12.30 μ.μ. την Παρασκευή, κάθε ένα από αυτά μετέφερε τους επιβάτες σε διαφορετική διαδρομή σε όλη την Ολλανδία, με συνοδεία μουσικής για όλο το ταξίδι. Όλα τα τρένα είχαν χωρητικότητα 300 ατόμων και διέθεταν δύο βαγόνια «club» και δύο βαγόνια «chill out» με επιγραφές πάνω από τα μπαρ που έγραφαν: «Απολαύστε το ταξίδι σας, ζήστε το ταξίδι!».

Οι clubbers πλήρωσαν 50 ευρώ για το τετράωρο ταξίδι -πάρτι προκειμένου να συμμετέχουν στη μοναδική εμπειρία.

Τα πάρτι εν κινήσει αποτελούν μέρος της προσπάθειας για να γίνουν τα τρένα πιο ελκυστικά, καθώς οι ταξιδιώτες αναζητούν βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις αντί για τις πτήσεις.

Σχετικά Άρθρα