MENU

Στρατηγική επένδυση θέλει η εταιρία STANTA το project των 50 εκατ. που σχεδιάζει στη νήσο Διάπορο

Το έργο, το οποίο προωθεί η οικογένεια Σταύρου Ανδρεάδη, θα είναι το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο ξενοδοχείο στην Ελλάδα

Φάκελο στον οργανισμό Enterprise Greece προκειμένου να εντάξει στο καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων το project που προωθεί στη νήσο Διάπορο Χαλκιδικής ετοιμάζεται να υποβάλλει το επόμενο διάστημα η εταιρία STANTA AE.

Η επιχείρηση που συνδέεται με την οικογένεια Ανδρεάδη και δη τον κ. Σταύρο Ανδρεάδη, εκ των βασικών μετόχων στο παρελθόν του ομίλου SANI/Ikos, επίτιμο πρόεδρο σήμερα αλλά και θεσμικό στέλεχος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, προωθεί ένα πολυτελές τουριστικό έργο στη νήσο Διάπορο στη βόρεια Ελλάδα, απέναντι από τη Βουρβουρού στη Σιθωνία, το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής.

Ο προϋπολογισμός του έργου τοποθετείται σε επίπεδα άνω των 50 εκατ. ευρώ και πιθανότατα ο φάκελος στο Enterprise Greece να υποβληθεί σύντομα, ακόμη και πριν το τέλος του τρέχοντος έτους.

Στη σχεδιαζόμενη επένδυση έκανε αναφορά χθες (22/10) και ο κ. Αναστάσιος Ανδρεάδης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της STANTA από το βήμα του συνεδρίου ακινήτων της Prodexpo, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μία μικρή μονάδα πολύ υψηλού επιπέδου.

«Είναι ένα οικολογικό ησυχαστήριο με μεγάλα δωμάτια σε μια υπέροχη τοποθεσία, θα είναι και το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο ξενοδοχείο στην Ελλάδα, καθώς το νησί δεν έχει καμία υποδομή για ενέργεια. Μόνιμους κατοίκους δεν έχει. Έχει περίπου 30 παραθεριστικές κατοικίες, κάποιες νοικιάζονται, αλλά κυρίως οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες είναι αυτοί που παραθερίζουν το καλοκαίρι».

Ουρανοξύστης στα Κεραμεία Αλλατίνη

Πέραν της συγκεκριμένης επένδυσης η εταιρεία προωθεί κι ένα ακόμη από τα πολυσυζητημένα έργα στη συμπρωτεύουσα, αυτό για την αξιοποίηση των πρώην Κεραμείων της Αλλατίνη, που περιλαμβάνει και διατηρητέες εγκαταστάσεις.

Το project στα πρώην Kεραμεία Αλλατίνη στη Θεσσαλονίκη, είναι το πρώτο στο οποίο δίνεται άδεια ανέγερσης ουρανοξύστη 100 μέτρων και περίπου 30.000 τετραγωνικών μέτρων εμβαδού.

Παράλληλα με τον ουρανοξύστη θα χρησιμοποιηθούν για πολιτιστικές χρήσεις και το σύνολο των διατηρητέων.

«Βρίσκονται κοντά στη στάση του μετρό που θα ανοίξει σε ένα μήνα. Θα έχει εκτός από τις κατοικίες και ένα πολύ μεγάλο δημόσιο πάρκο που θα αναβαθμίσει τη ζωή των κατοίκων της περιοχής. Είναι νωρίς να μιλήσουμε για χρονοδιάγραμμα. Είμαστε στη φάση αναζήτησης συνεργειών από διεθνείς developers με τεχνογνωσία για να προχωρήσει το project», ανέφερε ο κ. Ανδρεάδης.

Σχετικά Άρθρα