MENU

Έσοδα ύψους 830 εκατ. ευρώ το 2024 από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις

Το ζήτημα των κενών κατοικιών θα ξεκαθαρίσει εντός του 2025, σύμφωνα με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γ. Πιτσιλή

Στα 830 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα συνολικά έσοδα από τη βραχυχρόνια μίσθωση το 2024, σύμφωνα με τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργο Πιτσιλή.

Σε συζήτηση στο πλαίσιο του συνεδρίου Prodexpo, αναφέρθηκε στην ανάπτυξη εργαλείων που παρέχουν ποιοτικά δεδομένα για την αγορά, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: «Η ΑΑΔΕ έχει αναπτύξει, σε συνεργασία με τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, εργαλεία που παρέχουν ποιοτικά δεδομένα για την αγορά. Σύμφωνα με τα δεδομένα αυτά, 6.200 νομικά πρόσωπα έχουν δηλώσει πάνω από 3 ακίνητα, με την εικόνα συμμόρφωσης στη νομοθεσία να είναι καλή, καθώς το 90% έχει ανοίξει βιβλία, περίπου 500 έχουν δώσει λάθος κωδικούς, ενώ άλλοι 500 δεν έχουν προχωρήσει σε καμία ενέργεια.

«Τους έχουμε εντοπίσει και θα τους ενοχλήσουμε το επόμενο διάστημα για να συμμορφωθούν», είπε ο κ. Πιτσιλής, προσθέτοντας ότι πλέον μόνο το 12% των καταχωρήσεων στις πλατφόρμες αυτές είναι προβληματικό. 

Αναφορικά με το ζήτημα των κενών ακινήτων, είπε ότι είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει εντός του 2025, «όταν και θα αναπτυχθεί το μητρώο ιδιοκτησίας και διαχείρισης ακινήτων, σε συνεργασία με το Κτηματολόγιο».

Σχετικά Άρθρα