MENU

Η Ελλάδα 7η ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη για τουρισμό 

Πρωτιά μεταξύ των προορισμών της Μεσογείου

Στην έβδομη θέση των πιο ακριβών προορισμών στην Ευρώπη, με βάση το ημερήσιο κόστος ενός ατόμου, βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα της Hellosafe, ξεπερνώντας χώρες όπως το Ην. Βασίλειο, τη Δανία, την Ολλανδία και την Ιταλία.

Η έρευνα διεξήχθη σε 136 χώρες από όλον τον κόσμο και διαπιστώνει ότι το μέσο ημερήσιο κόστος ενός ταξιδιώτη που κάνει διακοπές στην Ελλάδα ανέρχεται σε 139 λίρες, το μέσο κόστος για μια εβδομάδα σε 971 λίρες και το αντίστοιχο κόστος για 2 εβδομάδες διακοπών τις 1.942 λίρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία η Ελλάδα  ξεπερνά σε κόστος την Ισπανία, (μέσο ημερήσιο κόστος 114 λίρες), την Πορτογαλία (103 λίρες), την Κύπρο (78 λίρες) και την Κροατία (71 λίρες) και αναδεικνύεται πρώτη μεταξύ των χωρών της Μεσογείου.

Το αντίστοιχο μέσο ημερήσιο κόστος στο Ην. Βασίλειο ανέρχεται σε 136 λίρες (1.988 λίρες για τις 2 εβδομάδες), στη Δανία 135 λίρες (1.890 λίρες), στην Ολλανδία 133 λίρες (1.855 λίρες) και στην Ιταλία 126 λίρες (1.759 λίρες).

Πιο ακριβός προορισμός αναδείχθηκε η Ελβετία με μέσο ημερήσιο κόστος, ανά άτομο, στις 200 λίρες και 2.805 λίρες το κόστος 2 εβδομάδων, και ακολούθησαν το Λιχτενστάιν, το Μονακό, η Γαλλία, η Ισλανδία και το Λουξεμβούργο.

Για τις ανάγκες της έρευνας, στο μέσο κόστος συμπεριλήφθηκαν το κόστος διαμονής σε ξενοδοχείο ή Airbnb, τα έξοδα φαγητού βάσει των τοπικών δεικτών τιμών καταναλωτή και κόστους εστιατορίων, τα κόστη μεταφορών εντός της χώρας, έξοδα για τουριστικές δραστηριότητες στον προορισμό αλλά εξαιρέθηκε το κόστος μετάβασης στον προορισμό.

Σχετικά Άρθρα