MENU

Προκηρύσσεται διαγωνισμός για το έργο αποκατάστασης του στεγάστρου Καλατράβα στο ΟΑΚΑ

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 64 εκατ. ευρώ

Έως το τέλος του έτους αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την αποκατάσταση του στεγάστρου Καλατράβα στο ΟΑΚΑ αλλά και εκείνο του Ολυμπιακού Ποδηλατοδρομίου, από το ΤΑΙΠΕΔ σε συνεργασία με το υπουργείο Αθλητισμού.

Υπενθυμίζεται ότι η κατασκευή, γνωστή ως «Στέγη Καλατράβα» μετά από τη διαπίστωση σοβαρών στατικών προβλημάτων απείλησε τόσο το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (σ.σ. το ΟΑΚΑ αποτελεί έδρα του Παναθηναϊκού), όσο και τη διεξαγωγή της συναυλίας των Coldplay το περασμένο καλοκαίρι.

Για τη συνέχιση ωστόσο λειτουργίας του σταδίου ανατέθηκε εργολαβία 2 εκατ. ευρώ για την απομάκρυνση των 5.000 πολυκαρβονικών φύλλων του στεγάστρου, ενώ διενεργήθηκε και ενδιάμεσος διαγωνισμός ύψους 6,13 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο, τον οποίο ανάλαβε η Άκτωρ με σκοπό τη συντήρηση, επισκευή και αντικατάσταση τμημάτων των μεταλλικών κατασκευών των δύο εισόδων, του Τείχους των Εθνών και της Αγοράς του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (ΟΑΚΑ) με χρηματοδότηση και από το ΤΑΑ.

Ο διαγωνισμός που ωριμάζει τώρα το ΤΑΙΠΕΔ ανέρχεται σε 64 εκατ. ευρώ περίπου και αφορά σε μεγαλύτερες επεμβάσεις στα δύο στέγαστρα. Στόχος είναι η προκήρυξη του έως το τέλος του 2024 ώστε να υπάρξει ανάδοχος μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2025 και να προωθηθούν οι εργασίες αποκατάστασης έως το τέλος της επόμενης χρονιάς.

Σημειώνεται ότι στις 21 Μαρτίου 2024, το ΤΑΙΠΕΔ υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας για την ταχύτερη και ασφαλή επαναλειτουργία του κεντρικού σταδίου, με το ΤΕΕ που ως επίσημος τεχνικός σύμβουλος του κράτους θα χορηγήσει, μεταξύ άλλων, το πιστοποιητικό στατικής επάρκειας και το πιστοποιητικό ασφαλούς επαναλειτουργίας των εγκαταστάσεων για το κοινό και θα γνωμοδοτήσει επί της ορθής περάτωσης των εργασιών.

Σχετικά Άρθρα