MENU

Ρυθμίζονται οι πολεοδομικές εκκρεμότητες για την επένδυση της Ten Brinke Hellas σε ημιτελές κτίριο της Μπ. Βωβός

Το ακίνητο περιήλθε στην κατοχή της εταιρείας έναντι 4,52 εκατ. ευρώ

Σε διαδικασία υλοποίησης εισέρχεται το ημιτελές κτίριο της εταιρείας Μπάμπης Βωβός -Διεθνής Τεχνική στη Λεωφόρο Κηφισίας 109 στο Μαρούσι από την Τen Brinke Hellas, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ρυθμίζονται οι πολεοδομικές εκκρεμότητες, έτσι ώστε να ξεκινήσει το ταχύτερο η επένδυση.

Σημειώνεται ότι η θυγατρική εταιρεία του ολλανδικού Ομίλου Ten Brinke, υπέβαλε προσφορά της τάξεως των 4,52 εκατ. ευρώ στον πλειστηριασμό του περασμένου Ιουλίου (τιμή εκκίνησης στα 3,8 εκατ. ευρώ) για να αποκτήσει το εν λόγω κτίριο, το οποίο ανήκε στην εταιρεία του πρόσφατα εκλιπόντος κατασκευαστή Μπάμπη Βωβού.

Αναφορικά με την επένδυση, πρόκειται για ένα κτίριο το οποίο διαθέτει ισόγειο επιφάνειας 600 τ.μ. και πρώτο όροφο 753 τ.μ. που βρίσκονται στο στάδιο της αποπεράτωσης φέροντα οργανισμού. Ο δεύτερος όροφος βρίσκεται στο στάδιο της κατασκευής ξυλότυπου, ενώ ο νέος επενδυτής έχει το δικαίωμα κατασκευής χώρων συνολικής επιφάνειας 753 τ.μ.

Μπαράζ επενδύσεων και «άλμα» 190% της κερδοφορίας

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το 52% των επενδύσεων της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Τen Brinke Hellas με επικεφαλής τον Φώτη Γιόφτσιο είναι η ανάπτυξη κατοικιών, γίνεται αντιληπτή η σημασία της ένταξης του συγκεκριμένου υπό ανάπτυξη ακινήτου στο χαρτοφυλάκιό της.

Κατά τη διάρκεια του 2023, Τen Brinke Hellas εμφάνισε σημαντική βελτίωση των κερδών της, τα οποία παρουσίασαν αύξηση της τάξεως του 190% περίπου στα 4,27 εκατ. ευρώ έναντι 1,463, εκατ. ευρώ το 2022. Η εταιρεία διαθέτει αυτή τη στιγμή  χαρτοφυλάκιο επενδύσεων με οικιστικές αναπτύξεις, κτίρια γραφείων και εμπορικά συγκροτήματα.

Η Ten Brinke Hellas έχει προγραμματίσει επενδύσεις σε ακίνητα της τάξεως των 250 εκατ. ευρώ και ήδη έχει συνολικά 31 ενεργά εργοτάξια. Ένα από τα πλέον φιλόδοξα έργα της εταιρείας που βρίσκεται υπό εξέλιξη, είναι το project «Ten Brinke Hub: The Syndesis» στο Ελληνικό, όπου η Lamda Developmen υλοποιεί την μεγάλη επένδυση αξιοποίησης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου.

Το έργο The Syndesis αφορά την ανέγερση 5όροφου βιοκλιματικού κτιρίου γραφείων συνολικής επιφάνειας 5.000 τ.μ. το οποίο μάλιστα θα πιστοποιηθεί κατά Leed. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι σκυροδετήσεις και εκτιμάται πως το κτίριο θα παραδοθεί σε χρήση εντός τους 2025.

Η Ten Brinke Hellas ολοκλήρωσε την ανάπτυξη εμπορικού κέντρου για λογαριασμό της Trade Estates στην Πάτρα (έχει ήδη αποεπενδύσει) ενώ προχωρά και για ανάλογο έργο της Trade Estates στην Κρήτη.

Σημειώνεται ότι στα έργα που ολοκλήρωσε πρόσφατα η εταιρεία, περιλαμβάνεται κτίριο γραφείων στο αθηναϊκό κέντρο. Εκτός από τις οικιστικές, εμπορικές και γραφειακές  αναπτύξεις, η Ten Brikne Hellas ενδιαφέρεται να επεκτείνει τις επενδύσεις της στο ξενοδοχειακό development, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στους στρατηγικούς της σχεδιασμούς κατά δήλωση της διοίκησης.

Σχετικά Άρθρα