MENU

Νοτιοανατολική Γαλλία: Σε κατάσταση συναγερμού λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων

Περισσότερο νερό απ' όσο πέφτει σε έναν χρόνο στο Παρίσι

Τμήματα της ορεινής νοτιοανατολικής Γαλλίας υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημιές με ταυτόχρονη διακοπή ρεύματος, μετά από μέρες συνεχόμενης βροχής. Στα θετικά της υπόθεσης, πως δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Η Meteo France (γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία) έθεσε τα νότια προάστια της Λυών σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού την Πέμπτη, με την κατάσταση να εξομαλύνεται σε κάποιο βαθμό και να υποβαθμίζεται σήμερα σε πορτοκαλί.

Σύμφωνά με το Υπουργείο Εσωτερικών, το Παρίσι έστειλε 1.500 επιπλέον πυροσβέστες στις πληγείσες περιοχές, ενώ η υπουργός Περιβάλλοντος καταδεικνύοντας το μέγεθος της ζημιάς, δήλωσε: «Σε ορισμένα σημεία στην περιφέρεια Αρντές έπεσαν μέσα σε 48 ώρες 700 χιλιοστά νερού. Είναι περισσότερο απ’ όσο πέφτει σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους στο Παρίσι, η ποσότητα είναι γιγάντια»

Οι εικόνες που μεταδίδονται από γαλλικά μέσα, δείχνουν αυτοκίνητα, πινακίδες και ζώα κτηνοτροφίας να παρασύρονται από την ορμή των νερών, ενώ ο αυτοκινητόδρομος Α47 κοντά στη Λυών μεταμορφώθηκε για λίγο σε γιγάντιο χείμαρρο.

Σχετικά Άρθρα