MENU

Νέες επενδύσεις στην Ελλάδα εξετάζει ο ξενοδοχειακός οίκος Four Seasons – Το 2025 η λειτουργία του υπερπολυτελούς Resort Mykonos

Το project των 79 εκατ. ευρώ στο νησί των Ανέμων, αν και εντάχθηκε στο καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων, χρειάσθηκε περισσότερα από έξι χρόνια για να υλοποιηθεί

Πάνω από μια εξαετία θα χρειαστεί τελικά μέχρι το ξένο επενδυτικό σχήμα της AGC, ευρέως γνωστό στην ελληνική αγορά λόγω της ιδιοκτησίας του πολυτελούς συγκροτήματος στον Αστέρα Βουλιαγμένης, να λειτουργήσει το 2025 το νέο resort στη Μύκονο από κοινού με την πολυτελή αλυσίδα της Four Seasons, με την οποία ήδη συνεργάζεται στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Χθες (16/10) οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν ότι το νέο Four Seasons Resort Mykonos θα λειτουργήσει το 2025 στο νησί των Ανέμων, ένα project που ξεκίνησε το δρόμο των αδειοδοτήσεων το 2019.

Τότε ήταν που το έργο της Blue Iris Α.Ε., αρχικού ύψους 60 εκατ. ευρώ, εντάχθηκε στο καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων, προχωρώντας την επόμενη χρονιά με το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ).

Φορείς του νησιού, όπως και ο ίδιος ο Δήμος, προσέφυγαν δικαστικά, με το Συμβούλιο της Επικρατείας τελικά να ανάβει το «πράσινο φως» για την επένδυση το 2023.

Σε αυτή τη φάση το Four Seasons Resort Mykonos κατασκευάζεται ήδη στη θέση Καραπέτης στο Καλό Λιβάδι της Μυκόνου από τον όμιλο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε μία έκταση άνω των 60 στρεμμάτων, με τον προϋπολογισμό να έχει αναθεωρηθεί προς τα πάνω, φτάνοντας σύμφωνα με τα επίσημα νούμερα τα 78,6 εκατ. ευρώ.

Το νέο ξενοδοχείο, το οποίο αναπτύσσεται κατά μήκος της ακτογραμμής του κόλπου στο Καλό Λιβάδι, θα διαθέτει 94 δωμάτια, βίλες και σουίτες με θέα στο Αιγαίο Πέλαγος. Ο σχεδιασμός του έργου ανήκει στον Έλληνα αρχιτέκτονα Νίκο Βαλσαμάκη, ενώ τον σχεδιασμό των εσωτερικών χώρων ανέλαβε η Wimberly Interiors.

Το ξενοδοχείο θα προσφέρει μια ποικιλία γαστρονομικών επιλογών, εστιατορίων και μπαρ τα οποία σχεδιάστηκαν από τον όμιλο Rockwell, όπως ένα υπαίθριο ιταλικό εστιατόριο δίπλα στην πισίνα, μια μοντέρνα εκδοχή ενός μυκονιάτικου καφενείου και μια γαστρονομική εμπειρία στην παραλία του ξενοδοχείου.

Μεταξύ των παροχών συγκαταλέγονται, επίσης, μια πισίνα με θέα στο Αιγαίο Πέλαγος, ένα spa με ποικίλες αίθουσες ευεξίας και χώρος γυμναστηρίου.

H AGC, η οποία διαθέτει ενεργητικό υπό διαχείριση άνω των 6,5 δισ. δολαρίων σε όλο τον κόσμο, δίνει με τη νέα επένδυση έμπρακτα «την εμπιστοσύνη και τη δέσμευση της στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Walid Abu-Suud, διευθύνοντας σύμβουλος της AGC Equity Partners.

Επισημαίνεται εδώ ότι το συγκρότημα του Αστέρα Βουλιαγμένης, που περιλαμβάνει πέραν του ξενοδοχείου Four Seasons, την παραλία αλλά πλέον και τη Μαρίνα, έχει παρουσιάσει και τη φετινή σεζόν πολύ υψηλές πληρότητες σε συνέχεια των θετικών επιδόσεων της περυσινής χρονιάς. Ενδεικτικό των συνεργειών που δημιουργούνται είναι ότι το Four Seasons Resort Mykonos έρχεται να συμπληρώσει τη λειτουργία του ήδη υπάρχοντος Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, με δυνατότητα πρόσβασης από τη Μύκονο με πλοίο ή σύντομη πτήση.

Μεγαλύτερη παρουσία στην Ελλάδα θέλει η Four Seasons

Για τη Four Seasons το «άνοιγμα» στην ελληνική αγορά έρχεται στο πλαίσιο του ευρύτερου πλάνου της αλυσίδας, η οποία διαχειρίζεται 133 ξενοδοχεία και θέρετρα και 55 κατοικίες σε μεγάλα αστικά κέντρα και προορισμούς διακοπών σε 47 χώρες, ενώ προωθεί περισσότερα από 60 νέα έργα που σήμερα βρίσκονται υπό σχεδιασμό ή ανάπτυξη.

Η πολυτελής αλυσίδα εξετάζει εδώ και χρόνια την περαιτέρω ανάπτυξή της στην Ελλάδα και μάλιστα, πέραν του νέου resort στη Μύκονο φαίνεται ότι έχει δρομολογήσει και το τρίτο της project στην Ελλάδα. Πρόκειται για το νέο σύνθετο τουριστικό κατάλυμα που προωθεί ο Ιρλανδός Πολ Ρίτσαρντ Κόλσον στο Πόρτο Χέλι, στη θέση του παλιού συγκροτήματος AKS στο δήμο Ερμιονίδας, το οποίο έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία του και βρίσκεται στο στάδιο των τελικών αδειοδοτήσεων με κάποια πρώτα έργα να έχουν ξεκινήσει ήδη.

Χθες ο κ. Bart Carnahan, πρόεδρος για την διεθνή επιχειρηματική ανάπτυξη και διαχείριση του χαρτοφυλακίου της Four Seasons, ανέφερε ότι ο όμιλος «βρίσκεται σε συνεχή αναζήτηση των κατάλληλων ευκαιριών που θα μας επιτρέψουν να αναπτυχθούμε σε μια σημαντική αγορά, όπως είναι η Ελλάδα».

Σχετικά Άρθρα